Social

2019-12-17, 11:31:37

168 de copii din judeţ au fost declaraţi „greu adoptabili”. Perechile de fraţi îşi găsesc mai greu părinţi

168 de copii din judeţ au fost încadraţi în profilul „greu adoptabil”. Astfel, şansele ca ei să-şi găsească părinţi sunt mai mici.

Potrivit datelor furnizate de DGASPC Olt, copiii greu adoptabili sunt fraţi care nu pot fi separaţi sau au diferite forme de handicap.

„168 de copii se află pe profilul greu adoptabil și au vârste cuprinse între 1 şi 13 ani. Unii dintre ei prezintă probleme de sănătate sau sunt frați, perechi de doi-trei frați care nu pot fi separaţi”,
au precizat reprezentanţii DGASPC Olt.

În medie, procesul de adopţie durează 15 luni, însă o familie care se încumetă să preia un copil de pe listele de „greu adoptabili” poate să străbată toate etapele în numai trei luni.

Etapele adopției sunt: întocmirea dosarului, eliberarea atestatului de adopție, încredințare în vederea adopției, încuviințarea adopției şi monitorizarea postadopție, ceea ce înseamnă urmărirea evoluției copilului.

Comentarii

Redacţia

2019-12-17 11:31:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...