Eveniment

2020-07-13, 15:12:29

13 contacţi direcţi ai prefectului de Olt, confirmat cu COVID-19, izolaţi la domiciliu şi testaţi

Ancheta epidemiologică în cazul prefectului de Olt, testat pozitiv ieri, 12 iulie, a arătat că 13 persoane din instituţie sunt considerate contacţi direcţi. Toate acestea au primit recomandarea izolării la domiciliu, iar întâlnirile planificate astăzi şi mâine, la nivelul Instituţiei Prefectului-Judeţul Olt, au fost anulate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Olt, în urma anchetei epidemiologice au fost identificaţi, până în prezent, 13 contacţi direcţi, angajaţi ai instituţiei publice. 

„Într-o primă etapă au fost identificaţi 13 angajați cu care persoana infectată a intrat frecvent în contact. Datele de identificare ale acestor persoane au fost comunicate către Direcția de Sănătate Publică Olt în vederea desfășurării anchetei epidemiologice și testării Covid-19 potrivit metodologiei INSP. S-a luat măsura limităriitemporare a accesului în instituție până la primirea rezultatelor testării Covid-19 pentru persoanele anterior menționate și anularea întâlnirilor planificate a fi organizate la sediul Instituției Prefectului - Județul Olt în perioada 13 și 14 iulie 2020”, se arată în comunicat.

De asemenea, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul Prefecturii Olt au fost adoptate următoarele măsuri imediate: dezinfecția spațiilor în care își desfășoară activitatea persoana infectată, precum și a spațiilor comune (holuri, scări, etc.), care s-a efectuat în cursul acestei dimineți, înainte de începerea programului de lucru (ora 6.00), cu o firmă autorizată pentru operațiuni DDD, sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică Olt. Identificarea tuturor contacților la locul de muncă ai persoanei infectate și impunerea măsurii de izolare la domiciliu. 

„La nivelul Instituției Prefectului - Județul Olt sunt stabilite și respectate reguli clare privind accesul în instituție, printre care controlul temperaturii corporale cu termometru non-contact și purtarea obligatorie a măștii de protecție. În acest sens, instituția a achiziționat trei termometre non-contact (câte unul pentru fiecare sediu) și a cumpărat cu regularitate măști de protecție. Persoana infectată a fost admisă la locul de muncă după efectuarea triajului la intrarea în unitate întrucât temperatura corporală măsurată nu a înregistrat niciodată valoarea de 37,3 grade Celsius. Pentru a preveni apariția altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța/ sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Duminică, prefectul de Olt, Florin Homorean, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.


Comentarii

Redacţia

2020-07-13 15:12:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...