Sănătate

2021-10-02, 14:38:12

122 de flacoane de Tocilizumabum pentru pacienţii din Olt cu o formă severă Covid-19, din rezerva Ministerului Sănătăţii

DSP Olt anunţă că a primit 122 de flacoane de Tocilizumabum, medicament necesar pacienţilor care se confruntă cu o formă severă Covid-19. Antidotul va fi predat în baza unui proces verbal Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalului Municipal Caracal, unităţi medicale care au ATI Covid.

DSP Olt anunţă că dată fiind incidenţa crescută a cazurilor  cu forme severe de Covid -19  pe teritoriul României, în data de 01.10.2021, judeţului Olt  i-a fost  repartizata cu titlu gratuit o cantitate de  122 flacoane de Tocilizumabum ( 90 flacoane de 80 mg + 32 flacoane de 400 mg ), eliberată din rezerva  Ministerului Sanatatii.

Tocilizumabum va fi  pastrat in Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt  la temperaturi  cuprinse intre 2-80C si va fi predat treptat  unitatilor sanitare cu paturi din judet, in functie de  urgenta cazurilor privind pacientii  bolnavi de Covid -19, care necesita in terapie flux de oxigen, ventilatie invaziva, cazuri severe sau critice   denumita si "furtuna de citokine".

Beneficiarii produsului sunt S.J.U.Slatina si S.M. Caracal, care au in structura organizatorica sectii de terapie intensiva si va fi preluat in baza unui Proces- Verbal de predare- primire" incheiat  in trei exemplare ( un exemplar la spital, unul  la DSP Olt, unul la MS )”, transmite DSP Olt. 

   


Comentarii

Redacţia

2021-10-02 14:38:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...