„Viitorul nostru începe azi!”, proiect al Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian”

Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” au demarat activităţile în cadrul proiectului „Viitorul nostru începe azi!”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt în cadrul programului de susținere a acțiunilor de tineret- P2. Beneficiarul finanțării este Asociația Educație și Cultură pentru Viitor, iar echipa de proiect este reprezentată de profesori voluntari ai liceului, care este partener în proiect.

Cei 20 de elevi din clase de liceu și școală profesională, de la profiluri diferite, care au alcătuit grupul țintă al proiectului, le-au împărtășit dascălilor și colegilor lor experiența plăcută de care au avut parte pe parcursul celor două zile din weekend. Activitățile aplicative și interactive la care au participat s-au desfășurat într-un mediu non-formal, deschis și prietenos, recreativ, în afara școlii, sub forma unor ateliere de lucru care au contribuit la dobândirea de către aceștia a unor cunoștințe și competențe necesare pe piața actuală și/sau viitoare a forței de muncă care influențează pozitiv oportunitățile lor de angajare la finalizarea studiilor.

Astfel, elevii au rezolvat sarcini care urmăreau dezvoltarea competențelor transversale: personale, sociale, interpersonale și de antreprenoriat. Au reușit să se cunoască mai bine pe ei înșiși, să comunice eficient, să interrelaționeze mai mult, să lucreze în echipă pentru atingerea unui scop, să gestioneze resurse (materiale, financiare, timp), să vorbească în fața unui public și să-și prezinte ideile de afaceri cât mai convingător. Au învățat cum să-și stabilească obiective pentru a se integra cu succes pe piața muncii. Au demonstrat că ele pot fi atinse numai dacă își cunosc în mod conștient misiunea, viziunea și valorile lor. Au fost susținuți cu materiale suport pentru a-și evalua abilitățile vocaționale și a lua decizii în mod corect, pentru a elabora un CV și a se pregăti pentru un interviu de angajare. Au identificat oportunități reale de afaceri în comunitatea lor și au învățat cum să își transforme ideea într-un business.

Entuziasmul, creativitatea și implicarea elevilor au fost apreciate de profesori și au sporit interesul colegilor pentru participarea la acest gen de proiecte.

Profesorii care și-au adus contribuția la implementarea acestui proiect sunt: Dumitra Mirela- manager proiect, Petru Daniela, Neacșu Mariana, Tăbîrcă Geanina, Vasiloaica Eugenia și Diță Dorina.