Actualitate

2022-01-26, 12:48:09

DGASPC Olt continuă să recruteze asistenţi maternali

Continuă procesul de recrutare a asistenţilor maternali în cadrul proiectului derulat de DGASPC Olt „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. În ultimele luni, nouă persoane au depus solicitări, cererile fiind în curs de evaluare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”  împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturile Copilului și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

Au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 9 cereri de evaluare (5 cereri în decembrie și 4 cereri în ianuarie)  de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, toate fiind în curs de evaluare.

În perioada 26.01.2022 – 04.02.2022 vor urma cursurile de formare inițală în profesia de asistent maternal profesionist două persoane”, transmite DGASPC Olt. 

În cursul lunii ianuarie 2022, DGASPC Olt a informat şapte primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. 

Întrucât în anul 2022, obiectivul constă în angajarea a 10 asistenți maternali profesioniști noi,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro. 


Comentarii

Redacţia

2022-01-26 12:48:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...