Începe reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Matei Basarab” din Caracal

Săptămâna aceasta au demarat lucrările de renovare a Liceului Tehnologic „Matei Basarab” pentru creșterea eficienței energetice, proiect finanţat cu fonduri europene prin PNRR.

Prin proiectul „Creșterea eficienței energetice moderate la Liceul Tehnologic Matei Basarab - săli de clasă și ateliere școală”, cu finanțare prin PNRR, vom realiza lucrări de:

- izolare a elementelor de construcție vertical opace;

- Înlocuire a tâmplăriei aferente fațadelor;

- Izolare termică a planșeului peste ultimul nivel;

- izolare termică a plăcii pe sol;

- intervenții asupra instalației de încălzire;

- intervenții asupra instalației de iluminat;

- refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite;

- uniformizare a parapetelor.

 „Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie primară, respectiv o reducere a nivelului anual specific al emisiilor de CO2, între 30% și 60%, contribuind la reducerea gazelor cu efect de seră și asigurând totodată o calitate arhitecturală crescută”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

 Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.516.224,96 lei.

 „Primăria din Caracal a reușit, sub conducerea domnului primar Ion Doldurea, să depună și să primească validare pe proiecte menite să conducă la modernizarea și dezvoltarea orașului în valoare de peste 100 milioane euro. Este o performanță de neegalat raportat la anii anteriori mandatului său. A fost un obiectiv asumat acum patru ani și care a fost deja depășit.

Pentru comunitatea noastră, fondurile europene reprezintă o resursă importantă pentru implementarea unor proiectede anvergură pentru  dezvoltarea orașului și, implicit, pentru creșterea confortului cetățenilor”, a spus deputatul Adrian Chesnoiu, prezent alături de primarul Ion Doldurea, la Liceul Tehnologic „Matei Basarab”.