Încă un liberal intră în cursa pentru Primăria Slatina: Cătălin Davidescu

După Elena Iotu, care candidează la Primăria Slatina susţinută de USR, Forţa Dreptei şi PMP, un alt liberal şi-a anunţat candidatura la fotoliul de primar: Cătălin Davidescu din partea PUSL.


După validarea în forurile de conducere ale Partidului Umanist-Social Liberal (PUSL), Cătălin Davidescu a susţinut, marţi, o primă conferinţă de presă din postura de candidat la Primărie, alături de preşedintele organizaţiei judeţene, Mihai Niţă, şi de candidatul la europarlamentare, medicul stomatolog Gabriel Ghinea.

„Aveam multe de spus, dar nu am venit să vă prezint proiecte şi iar proiecte. Consider că sunt un om de administraţie şi vreau să vă spun lucruri concrete. Ţin să vă anunţ că voi candida pentru un mandat de opt ani. E normal, pentru cei care au făcut administraţie şi ştiu, opt ani sunt suficienţi pentru a termina toate proiectele pe care ţi le propui în acest timp. După opt ani, consider că se instaurează dictatura, şi eu nu vreau să fac parte, ştiţi că iubesc democraţia. 

Discutăm de infrastructura urbană a municipiului Slatina şi vreau să vă spun că va fi una revoluţionară, nemaiîntâlnită de la Darius Vâlcov până în prezent. N-o să spun ce vreau să fac. Am un proiect în care, dacă voi câştiga Primăria municipiului Slatina, voi chema cei mai cunoscuţi arhitecţi şi peisagişti pentru a crea un proiect de viitor pentru următorii 20 de ani, împărţit în perioade de câte patru ani. Avem nevoie de specialişti, îi avem aici în Slatina, şi eu vreau să-i punem la muncă.

Plec de la un motto: Respect pentru platforma industrială din Slatina! Ei sunt cei care ţin în spate acest oraş, care ne susţin pe noi toţi. Plecând de la acest punct, indiferent de ce se va întâmpla în urma votului din 9 iunie, lor nu le schimbă nimeni programul de lucru”, a declarat Cătălin Davidescu.

El este cel de al doilea politician de dreapta, fost membru al PNL Olt, care şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al Slatinei, după Elena Iotu, care este susţinută de Alianţa Dreapta Unită.

În 2015, Cătălin Davidescu, pe atunci membru PNL Olt, a pierdut mandatul de primar al Scorniceștiului după ce a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor.