În ciuda insistențelor candidatului PNL de a-l bloca, Guvernul a aprobat astăzi proiectul noului stadion de la Slatina

Hotărârea de guvern privind construirea noului stadion de 10.000 de locuri, la Slatina, a fost aprobată, în ședința de joi a Executivului condus de Marcel Ciolacu. Proiectul fusese blocat de miniştrii PNL din Guvern, la solicitarea candidatului PNL Slatina.


Hotărârea vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, judeţul Olt” . 

Acum, Compania Naţională de Investiţii (CNI) poate scoate la licitaţie execuţia proiectului.

Stadionul de la Slatina va avea 10.000 de locuri. Valoarea investiţiei se cifrează la 400 de milioane de lei, dintre care nouă milioane de lei este cofinanţarea Primăriei Slatina.

Noua arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Această investiţie se va derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

  • Foto În ciuda insistențelor candidatului PNL de a-l bloca, Guvernul a aprobat astăzi proiectul noului stadion de la Slatina
  • Foto În ciuda insistențelor candidatului PNL de a-l bloca, Guvernul a aprobat astăzi proiectul noului stadion de la Slatina
  • Foto În ciuda insistențelor candidatului PNL de a-l bloca, Guvernul a aprobat astăzi proiectul noului stadion de la Slatina

Hotărâre blocată de candidatul PNL Slatina 

Anterior, candidatul PNL la Primăria Slatina reuşise să blocheze, temporar ce-i drept, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa din urmă cu două săptămâni.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat la acea dată că Nicolae Ciucă a fost cel care a făcut solicitarea expresă de a se bloca acest proiect, în speranţa că acest sabotaj îl va ajuta pe candidatul PNL la Primăria Slatina.

Prezent la Slatina, pe 26 mai, premierul Marcel Ciolacu a asigurat că va fi emisă hotărârea de guvern pentru noul Stadion „1 Mai”, admiţând voalat că PNL a sabotat proiectul la instigarea candidatului PNL pentru primăria municipiului. El a adăugat despre acesta din urmă că „nu va câştiga alegerile în acest mod!”.