Iancu (PSD): Căutăm soluțiile cele mai potrivite pentru combaterea scumpirii alimentelor

Deputatul social-democrat Marius Iancu a arătat că inflaţia ar fi fost mult mai mare, dacă măsura plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale nu ar fi fost adoptată.

„O măsură susținută, promovată și impusă de PSD, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze, a dus la scăderea inflației, în numai o lună. Inflația, în luna ianuarie, a fost cu 1,7% mai mică decât vârful atins în noiembrie 2022, respectiv 15,1%, față de 16,8%. Dacă la finalul anului trecut nu se adopta reglementarea prețurilor la energie, electricitate și gaz, măsură pentru care PSD a insistat atât în Coaliție, cât și în Guvern, inflația ar fi fost mult mai mare”, arată Marius Iancu.

 El a adăugat că BNR consideră că rata inflației o să scadă mult mai repede și a devansat cu 3 trimestre, față de prognoza precedentă, anticipările privind reducerea inflației sub 10 procente, acesta fiind și scopul PSD.

 „De aceea, căutăm  soluțiile cele mai potrivite pentru combaterea scumpirii alimentelor.  Se lucrează la un plan de măsuri concrete, scheme de sprijin pentru a crește producția agricolă și mecanisme pentru a opri specula”, continuă Iancu.

 Deputatul PSD mai arată că datele sunt confirmate de cifrele oficiale ale INS.

 „Dacă facturile la curent au scăzut cu aproximativ 16% față de luna precedenta, este timpul ca și bonurile fiscale de la supermarket sau mall să scadă! Atunci când PSD este la Guvernare, România are creștere economică, așa cum confirmă datele INS - țara noastră a avut una dintre cele mai mari crește economice, din Uniunea Europeană, 4,8%, însemnând 50 miliarde de euro. Și, ca de fiecare dată, această creștere economică trebuie să se vadă si în buzunarele românilor, azi mai mulți bani datorită scăderii facturilor, mâine, datorită scăderii prețurilor la alimente!”, a conchis Marius Iancu.