Hidroelectrica a investit 26,8 milioane de lei în modernizarea hidrocentralei Slatina

Hidroelectrica finalizat o investiție de 26,8 milioane de lei care a vizat modernizarea centralei Slatina. Lucrările au fost începute de Romelectro și apoi continuate de Hidroserv SA, iar la proiect a contribuit și Universitatea Politehnică din Timișoara.


„Investiția pe care o finalizăm astăzi confirmă angajamentul solid al Hidroelectrica față de dezvoltarea și modernizarea infrastructurii energetice, astfel încât să putem continua să furnizăm energie electrică verde și sigură pentru toți cetățenii”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Scopul principal al lucrărilor a fost pregătirea echipamentelor și instalațiilor pentru un nou ciclu de funcționare de minimum 30 de ani și reducerea costurilor de exploatare.

Compania de stat a precizat că investiția a fost „o necesitate” în urma problemelor tehnice înregistrate, după ce, în 2009, hidroagregatul centralei a fost retras din exploatare.

Contractul a fost inițial acordat companiei Romelectro, dar a fost reziliat în 2022 din cauza întârzierilor.

Hidroelectrica exploatează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW, potrivit Forbes România.