Guvernul a dat undă verde pentru Sala polivalentă din Slatina. Emil Moţ: După atâta timp lucrările vor reîncepe pentru această investiție majoră

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru finalizarea construirii Sălii de Sport Multifuncţionale cu 3.000 de locuri de la Slatina, anunţă primarul Emil Moţ, pe pagina sa de Facebook.


Emil Moţ anunţă că, după acest pas, obiectivul va fi scos la licitaţie de Compania Naţională de Investiţii (CNI), care se află în subordinea Ministerului Dezvoltării şi care coordonează întreaga investiţie.

„Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru reaprobarea indicatorilor tehnico- economici ai obiectivului de investiții „Sală de sport multifuncțională cu 3000 de locuri - Municipiul Slatina, strada Crișan nr.33”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții, a fost aprobat astăzi în ședința de guvern.

Este o realizare și o bucurie în același timp pentru Primăria municipiului Slatina, întrucât după atâta timp lucrările vor reîncepe pentru această investiție majoră.

După elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire precum și după semnarea contractului cu executantul lucrărilor vom avea din nou un șantier deschis la acest obiectiv”, transmite primarul Slatinei.

Istoric

Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.