FOTO. CSM Slatina se menţine în Liga a II-a. „Salvarea fără baraj se datorează parcursului din sezonul regulat”

CSM Slatina şi-atinge obiectivul, menţinerea în Liga a II-a, fără a mai ajunge la baraj, şi încheie pe locul al treilea în clasamentul play-out-ului, deasupra formaţiei Unirea Slobozia, echipă angrenată la un moment dat în lupta pentru promovare. Slătinenii au câştigat, scor 1-0, duelul cu CS Minaur Baia Mare, în care aveau nevoie chiar şi de un egal, golul fiind adus de Mykhaylo Plokhotnyuk, în minutul 74, după mai multe ocazii uriaşe ratate, inclusiv un penalty.

CSM Slatina s-a impus, scor 1-0, contra formaţiei Minaur Baia Mare, care a retrogradat direct, la capătul unei partide în care slătinenii au controlat meciul, însă au ratat din nou extraordinar de mult, fâcându-şi meciul greu. Leaţă a ratat o ocazie uriaşă în debutul confruntării. Găsit bine cu o pasă pe culoar, singur cu portarul, mijlocaşul slătinenilor a trimis, din 5 metri, pe lângă. Inclusiv un penalty ratat, de Anghelina, în minutul 64, pentru ca în minutul 74, atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk să aducă liniştea, după un gol frumos, cu capul, din interiorul careului, în urma unei centrări de pe flancul stânga. Cristinel Dinu a fost la un pas de a majora, câteva minute mai târziu, însă execuţia acestuia de la distanţă, s-a dus puţin peste transversală. De asemenea, Mitran a avut o ocazie uriaşă, partida încheindu-se în cele din urmă cu o victorie, care aduce atingerea obiectivului, evitarea barajului de menţinere.

Astfel, din grupa A a play-oului, s-au salvat direct, în următoarea ordine, AFK Miercurea Ciuc, CS Comuna Şelimbăr, CSM Slatina şi Unirea Slobozia, iar din grupa B, FC Braşov, Concordia Chiajna, CSC Dumbrăviţa, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Barajul de menţinere se va disputa între Metaloglobus Bucureşti şi Progresul Spartac, în timp ce în Liga a III-a au retrogradat: Minaur Baia Mare, Politehnica Timişoara, Ripensia Timişoara şi Unirea Constanţa.

Daniel Oprescu, antrenor CSM Slatina: „Lumea care vine la stadion, cea care ne priveşte, cât şi noi, cei angrenaţi în fenoment, trebuie să avem alt mod de a privi jocul de fotbal”

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, a declarat, imediat după joc, că atingerea obiectivului se datorează în mare parte parcursului din sezonul regulat. Gruparea slătineană a reuşit victorii extrem de importante contra unor formaţii precum Poli Iaşi, Concordia Chiajna sau AFK Miercurea Ciuc, reuşind să intre în play-out cu 27 de puncte. În play-out, divizionara secundă slătineană a mai obţinut două victorii şi un egal.

Practic, dacă noi am reuşit să ne salvăm fără să ajungem la baraj se datorează parcursului din sezonul regulat. Lumea trebuie să înţeleagă că avem o echipă lipsită de experienţă, cu foarte mulţi jucători tineri, care nu au experienţa meciurilor sub presiune. Când a venit play-out-ul şi-au pierdut încrederea. De asta am spus, în permanenţă, cu trebuie să avem o diferenţă de puncte liniştitoare când intrăm în play-out, ca să ne dea o siguranţă. Ştiam starea, din punct de vedere mental, a jocului sub presiune, dar altceva vreau să spun. Atât lumea care vine la stadion, cât şi cea care ne priveşte, cât şi noi, cei care suntem angrenaţi în acest fenomen, ar trebui să avem un alt mod de a privi jocul de fotbal. Nu este o tragedie că o echipă retrogradează, ci sunt multe alte lucruri mai importante, şi ar trebui să ne bucurăm că participăm la acest fenomen. Nu ştim să-i apreciem pe aceşti copii, mare parte dintre ei ai judeţului Olt...De asta a fost făcută această echipă, pentru a le da şansa să joace, că nu toţi ajung la Dinamo, la Rapid sau FCSB. Să nu mai facem o tragedie dintr-o retrogradare. Cum bine ştiţi, s-a retrogradat acum doi ani, şi nu s-a întîmplat nimic, s-a promovat din nou, acum ne-am menţinut...Aici este marea problemă, simt presiunea pe care o pune publicul, iar fotbalul ar trebuie să fie privit ca un moment de bucurie, de bună-dispoziţie, ci nu altfel.

Întrebat dacă va fi menţinut în mare parte lotul actual, Oprescu a spus: „Aici este altă discuţie, iar conducerea trebuie să înteleagă. Vrem echipă de Liga a II-a, atunci haideţi să ne comportăm ca în Liga a II-a. Trebuie să mărim fondul salarial, pentru că ne trebuie nişte jucători de calitate mai bună. Dacă nu ne-am convins, atunci înseamnă că avem probleme. Trebuie să ştim de la început ce vrem. Vrem un alt parcurs, vrem mai mult, atunci e cazul să ne gândim ce vom face, pentru că vă spun că la anul nu mai merge aşa. Toată lumea spune, ce terenuri aveţi...Da, dar terenurile nu joacă în locul jucătorilor. Vrem performanţe mai bune, vrem o clasare în play-off, vrem să nu mai avem emoţiile avute anul acesta, atunci lucrurile trebuie să se schimbe şi să ne comportăm din toate punctele de vedere ca participanţi la Liga a II-a”, a mai spus Oprescu.

Cât priveşte sistemul competiţional, cu play-out şi play-off, antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, s-a arătat încă o dată nemulţumit de forma de organizare.

„Într-adevăr, am fost nemulţumit de forma de organizare a competiţiei. Echipele din play-out sunt dezavantajate clar. Nu au posibilitatea să joace meciurile tur-retur. Mai mult, cele care au o diferenţă mare de puncte, pentru că s-a înţeles greşit, nu am spus că se dau la o parte, dar să fim serioşi, jucătorii nu mai pot fi mobilizaţi...Se poate schimba, noi am militat pentru asta, dar nu ştim cât suntem luaţi în calcul. Un lucru este clar, orice sistem competiţional se poate îmbunătăţi”, a conchis Daniel Oprescu.

Vasilie Miriuţă şi-a anunţat plecarea de la Baia Mare: „ Mi-am dat seama încă o dată că sunt mai iubit în ţară”

Antrenorul echipei adverse, Vasile Miriuţă, a declarat, după partida de la Slatina, că nu va mai continua la Baia Mare. CS Minaur era retrogradată înaintea partidei de la Slatina, în acest ultim meci evoluând mulţi jucători tineri.

„Am debutat câţiva tineri, chiar au făcut o partidă bună. Slatina, din ceea ce ştiu avea nevoie de un egal, până la urmă a câştigat, dar eu zic că am făcut o partidă frumoasă. Nu ştiu ce va urma pentru noi, păcat pentru băieţi, nu ne-am gândit că vom promova şi vom retrograda în acelaşi an.

Nu rămân, pentru că mi-am dat seama încă o dată cu sunt mai iubit în ţară, decât la Baia Mare. Sincer, m-am întors acasă să fac lucruri bune, dar din păcate mi-am dat seama că este un cerc vicios, echipa a fost atacată foarte mult, îmi expiră contractul pe 31 şi voi pleca pe drumul meu, cu toate că îmi pare foarte rău că echipa a retrogradat.

Slatina, dacă a câştigat şi astăzi, înseamnă că-şi merită locul, o echipă frumoasă, suporteri frumoşi, puteau fi mai mulţi astăzi, au o bază frumoasă şi le doresc succes pe viitor”, a declarat Vasile Miriuţă.