Extinderea Spitalului Caracal, lucrare de utilitate publică. CJ Olt a demarat cercetarea prealabilă

Un proiect important pentru Caracal, extinderea spitalului cu o construcţie nouă având regimul de înălţime S+P+E+spaţiu tehnic, deasupra ultimului nivel, se doreşte a fi declarat de utilitate publică, fiind vorba despre o investiţie de care vor beneficia oltenii din toată partea de sud a judeţului. 


Astfel, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de joi un proiect cu privire la , numirea Comisiei pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării de utilitate publică a proiectului „Creșterea eficienței energetice și a accesibilităților medicale prin extinderea Spitalului Municipal Caracal cu o construcție nouă având regimul de înălțime S+P+E+spațiu tehnic, deasupra ultimului nivel, conectată cu corpul existent C1, printr-o pasarelă desfășurată la toate nivelurile supraterane, în vederea asigurării desfășurării activităților medicale în condiții optime”, desemnarea reprezentantukui CJ Olt în comisie şi desemnarea secretariatului comisiei. 

16 milioane de lei vor fi costurile extinderii Spitalului Caracal. 

„Astăzi am făcut un prim pas pentru declararea de utilitate publică a proiectului ce se doreşte la Spitalul Caracal. Am demarat procedurile pentru efectuarea cercetării prealabile în vederea declarării de utilitate publică a extinderii spitalului. Era necesar pentru că un proiect de utilitate publică are anumite avantaje”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, după şedinţă. 

Spitalul Caracal va avea cinci noi săli de operaţii, ATI şi mai multe paturi.

„Proiectul de suflet şi cel mai mare pe care ni-l propunem să-l facem este un proiect de extindere a Spitalului Caracal, ceea ce ar însemna cinci săli de operație noi, ATI, 28 de paturi, sterilizare şi aşa mai departe. Practic, în paralel cu spitalul, pe intrarea dinspre est, va fi un nou corp de spital. Este un proiect destul de ambiţios, devizul general este undeva la 16 milioane de euro. Se merge pe studiul de oportunitate, iar banii vin prin Ministerul Sănătăţii, din fonduri externe”, a declarat primarul din Caracal, Ion Doldurea.