Elevi din Italia și Turcia, schimb de experiență la Şcoala Ştefan cel Mare, în cadrul unui proiect Erasmus

În primele zile ale noului an școlar mai mulți elevi din Turcia și Italia se vor afla în vizită la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, din județul Olt, pentru a vedea cum funcționează sistemul de învățământ românesc. Shimbul de experiență are loc prin programul Erasmus+.


Elevii din cele două țări vor sta în județul Olt timp de o săptămână, timp în care își vor consolida relațiile de prietenie cu elevii din Școala Gimnazială Ștefan cel Mare.

Proiectul se desfășoară sub sloganul „Enterprising mindset on early age” și are ca scop îmbunătățirea abilităților anteprenoriale încă de la o vârstă fragedă. În timpul petrecut în școala din județul Olt, elevii străini alături de colegii lor din România vor cunoaște anteprenori locali, îi vor intervieva iar mai apoi vor concepe propriile lor planuri de afaceri pentru viitor. 

În plus, elevii din Italia și Turcia vor merge în vizită în mai multe zone din Oltenia pentru a vedea modul în care diferiți anteprenori și-au pus bazele afacerilor în funcție de specificul local. 

În lunile următoare, mai mulți elevi ai școlii din Ștefan cel Mare vor merge la rândul lor în același schimb de experință în țările partenere.