Elevă de la „Minulescu”, medalie la Olimpiada de Benzi Desenate

Eleva Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, Sara-Maria Aflagea, a luat premiul al doilea la cea de-a V-a ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate


Potrivit Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” Slatina, lucrarea premiată a avut ca temă: 100 de ani de la prima medalie olimpica obtinuta de Romania la JO, Paris 1924.

„Municipiul Slatina și județul Olt au fost reprezentate cu cinste la cea de-a V-a ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate. Sara-Maria Aflagea, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina s-a situat printre cei mai buni concurenți din țară, lucrarea ei obținând premiul al II-lea la Olimpiada de Benzi Desenate. Tema lucrării a fost: Romania 100 ani la Jocurile Olimpice (100 de ani de la prima medalie olimpica obtinuta de Romania la JO, Paris 1924)”, transmit reprezentanţii bibliotecii. 

Olimpiada de Benzi Desenate este inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenatei, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române. Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.