Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu au fost prinşi în Marea Britanie

Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă pe numele celor trei bărbați, principalii suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian. Este vorba despre Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță. 


Cei trei ar fi plecat din România în Marea Britanie, în 13 noiembrie, iar polițiștii au indicii că și bărbatul neprins încă, Cosmin Costinel Zuleam, ar fi în aceeași zonă unde erau și ceilalți doi. 

Suspectul are antecedenate, a mai fost închis pentru furt de telefoane mobile dintr-un mall din Slovenia, paguba fiind de peste 150.000 de euro. În anul 2020, Costinel Cosmin Zuleam a fost judecat pentru furt calificat după ce ar fi pătruns prin efracție în centrul Telekom din centrul comercial Maximus din Murska Sobota, Slovenia, în noaptea de 27 ianuarie. Zuleam, împreună cu alți doi români pe care poliția nu a reușit să-i prindă, ar fi furat bunuri în valoare de 155 de mii de euro. El a pledat vinovat la acuzații, ceea ce a dus la o pedeapsă mai ușoară, de 17 luni de închisoare. În acea noapte, trio-ul a intrat prin fereastra unui magazin, a spart ușa de oțel a depozitului și a luat 230 de smartphone-uri de ultimă generație, în principal Iphone-uri și Huawei. 

Un alt suspect, Minae Marian Cristian zis „Pușcărie”, are și el cazier supă ce în 2013, alături de alți patru indivizi, a jefuit un bărbat din comună doljeana Galicea Mare. Din banii furați ei și-au cumpărat trei autoturisme – două BMW-uri și un Audi, dar și 132 de oi și bunuri electrocasnice.

Conform Cuvântului Libertății, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2013, în jurul orei 4.00, cei cinci ai năvălit asupra lui Dumitru Rădoi, de 65 de ani, din comună Galicea Mare. Ei aflaseră că ținea sume mari, au intrat peste el în casă, l-au legat atât pe el, cât și pe soția să, în vârstă de 62 de ani, i-au amenințat cu cuțitul, astfel că oamenii le-au spus unde își țineau banii. Administrator al unei societăți comerciale cu activități agricole, bărbatul avea în casă 700.000 lei și 100.000 euro (rezultând un total de peste un milion de lei).

Pe 12 februarie 2014, ei au fost trimiși în judecată pentru tâlhărie calificată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Băilești, instanța care, pe 30 aprilie 2014 a pronunțat sentința. Astfel, Minae Marian Cristian zis „Pușcărie” a fost condamnat la 5 ani închisoare.

Poţiţia Română anunţă, duminică, prinderea a doi dintre suspecţii în cazul torturării și uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord”, anunţă Poliţia Română, conform digi24.ro

Sursa citată a precizat că cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română. 

,„În cauză, poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea şi depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, astfel că, pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare. Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a mai precizat sursa citată.