Doi bărbaţi din Iancu Jianu, arestaţi preventiv după ce au obligat două fete să se prostitueze. Una era minoră (VIDEO)

Doi bărbaţi din comuna olteană Iancu Jianu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au obligat două fete, dintre care una minoră, să se prostitueze şi chiar le-au vândut.


Cei doi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, în urma unei anchete a poliţiştilor Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt.Anchetatorii spun că, în cursul lunii octombrie 2022, una dintre persoanele bănuite ar fi recrutat, prin promisiuni false de căsătorie, transportat și adăpostit, o persoană vătămată minoră, cunoscând vârsta reală a acesteia - de 14 ani.

Astfel, ar fi intermediat raporturi sexuale cu diferite persoane, de la care ar fi încasat sume cuprinse între 100 și 200 de lei, iar în cursul aceleiași luni, ar fi întreținut cu victima raporturi sexuale.

Cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, anchetatorii spun că, în cursul lunii octombrie 2022, ar fi întreținut raporturi sexuale cu minora, a cărei vârstă ar fi cunoscut-o.

De asemenea, bărbatul i-ar fi facilitat întreținerea de raporturi sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani, cuprinse între 100 și 200 de lei.

Totodată, acelaşi bărbat ar fi mijlocit o eventuală căsătorie a victimei minore cu un bărbat, de la care ar fi primit 1.000 de lei, reprezentând jumătate din suma cerută, în acest scop. 

În aceeași perioadă, el ar fi constrâns o persoană vătămată majoră, să întreţină raporturi sexuale cu un bărbat, încasând de la acesta 200 de lei.  

„La data de 13 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea a celor doi bănuiți, pentru 24 de ore.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane bănuite.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, transmit poliţiştii.