Dezvăluiri din trecutul pesedist al prefectului Mario De Mezzo: Când era consilierul domnului primar Păunescu, venea la sediul PSD să ne spună să lipim afişe sau să împărţim fulare

Secretarul general al PSD Slatina, Emil Popa, a declarat în cadrul emisiunii  „Reporter 24” că, la începutul anilor 2000, în perioada în care era membru TSD, actualul prefect liberal Mario De Mezzo venea la şedinţele „tineretului”, trimis de primarul de atunci, pedeseristul Gheorghe Păunescu. Acesta le transmitea tinerilor social-democraţi indicaţiile fostului edil.

 Emil Popa spune că Mario De Mezzo era consilier al primarului Gheorghe Păunescu şi venea periodic la sediul PSD, care atunci era într-o locaţie din zona fostului Cinema „Alutus”. El era însoţit de o altă consilieră a edilului, Meda Vasile.

 „Să fiu puţin răutăcios, o să-i mulţumesc domnului preşedinte Marcel Ciolacu că l-a trimis pe domnul acesta prefect la Olt pentru că, pe vremuri, a călcat prin sediul PSD-ului, când era consilierul domnului primar Păunescu. Noi eram la tineret, pe vremea aceea, şi venea cu doamna Meda Vasile să ne spună ce avem de făcut. Domnul Mario De Mezzo venea la sediul PSD, care atunci era lângă fostul Cinema Alutus. Venea cu tema pe care o aveam de abordat în ziua respectivă şi ne spunea ce trebuie să facem. În 2003-2004, era PSD”, a declarat Emil Popa, în cadrul emisiunii.

 Emil Popa a adăugat că De Mezzo le dădea indicaţii tinerilor din PSD Slatina privind campania electorală a primarului Gheorghe Păunescu.

 „Ne spunea: astăzi avem de mers în cartier cu primarul, dau un exemplu, că eram în campanie. Trebuie să mergem să lipim afişe, ce făceam noi în vremea aia. Dădeam tricouri, fulare, geci, brichete ce permitea legea electorală, la vremea respectivă”, a mai declarat el.

 Reamintim, Gheorghe Păunescu (PSD) a fost primar al Slatinei în perioadda 1992-2004. El a pierdut alegerile în 2004, în al doilea tur de scrutin, în faţa tânărului Darius Vâlcov (PD).

 „În ultimii 14-15 ani, nu vei găsi nimic altceva decât dreapta, la mine, zona de dreapta”

 Atunci când a fost candidat PNL pentru Primăria Slatina, o scurtă perioadă de timp, în 2020, Mario De Mezzo recunoştea că a fost membru PSD.

 „Am fost membru în PSD, între 2003 şi 2004. Însă aş vrea să spun că atunci când am avut şase ani şi jumătate, în spatele blocului, am fumat. A fost atât de rău că n-am mai pus gura pe ţigară, până în zilele noastre. Sunt lucruri pe care le facem, experienţe din care învăţăm şi care ne maturizează. Dacă vei căuta oricât de mult vei vrea, în ultimii 14-15 ani, nu vei găsi nimic altceva decât dreapta, la mine, zona de dreapta”, a declara, la acea vreme, Mario De Mezzo.

 Tot atunci, actualul preşedinte interimar al PNL Olt, Gigel Ştirbu, declara că Mario De Mezzo este „un pesedist pe viaţă”.

 „După cum v-am obişnuit, niciodată, în toţi anii de când fac politică nu am adus în faţa opiniei publice lucruri care ţin de bucătăria internă a partidului. Consider că fiind un membru disciplinat al acestui partid şi un membru care a muncit, de-a lungul anilor, în acest partid şi care a luat partidul şi l-a condus într-o perioadă extrem de dificilă a existenţei sale, niciodată nu am venit în faţa dumneavoastră să arunc cu gunoi în vreun coleg sau în propria mea organizaţie. Nu aş fi răspuns la această întrebare, dacă nu ar fi fost vorba de persoana mea, de numele meu. Ca atare, mă văd nevoit să răspund. Vă informez că punctul meu de vedere, în ultimii 20 de ani de când fac eu politică, nu s-a schimbat, anume un pesedist, dacă a fost cinci minute membru PSD, rămâne un pesedist pe viaţă. Atunci când pe mine mă atacă un pesedist, nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria. Când un pesedist spune despre mine că am grave probleme de imagine, că nu ştiu ce am făcut în viaţa mea – ştiţi foarte bine că n-am fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, n-am avut plângeri penale sau urmăriri penale, şi am avut nenumărate funcţii de conducere în statul român – înseamnă că mi-am făcut datoria. Îmi voi face datoria în continuare pentru cetăţenii care m-au votat”, a declarat Gigel Ştirbu.

 PNL Olt, aruncat în haos

 Din luna august, haosul şi instabilitatea au pus stăpânire pe PNL Olt, cu girul direct al deputatului Gigel Ştirbu. Totul a început cu numirea omului său, Mario De Mezzo, pe funcţia de prefect de Olt, la începutul lunii august. Au urmat schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.

 „Mutările” au fost făcute doar pentru a-i slăbi puterea lui Liviu Voiculescu, preşedinte al filialei până săptămâna trecut. Acesta a demisionat, iar Gigel Ştirbu a fost numit preşedinte interimar. În această calitate, el trebuie să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte, în termen de 30 de zile.