Deszăpezirea în judeţul Olt. CJ plăteşte doar atunci când se intervine

Consiliul Judeţean Olt a încheiat noi contracte de deszăpezire pentru sezonul rece, în această toamnă, şi în weekend chiar s-a intervenit pe drumurile din zona de Sud.


Preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, a declarat că firmele care fac deszăpezirea în judeţ sunt plătite doar atunci cân intervin.

„Anul acesta avem contracte semnate, chiar în această toamnă, deci nu se pune problema să nu asigurăm intervenţia. Deja pe zona de Sud, acum patru zile, s-a și intervenit pentru că acolo, de la Brastavățu, la Redea şi Rotunda, a nins și pe carosabil a fost zăpada destul de mare. Sunt contracte cadru care, în general, se încheie pe treu ani. În contract este prevăzută o sumă generică în care noi trebuie să ne încadrăm, dar noi nu plătim contractele de dezăpezire, decât atunci când dăm ordin de ieșire pe stradă, adică atunci când a nins”, a declarat Marius Oprescu.

 El a exemplificat situaţia anului trecut când nu a nins, iar fondurile prevăzute pentru deszăpezire au fost folosite pentru lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene.

 „Noi nu plătim decât pe timp de intervenție, deci, ca atare, contractul n-aș putea să vă spun la ce sumă se ridică, pentru că dacă e un an ca anul trecut în care n-am avut zăpadă deloc, bineînțeles că nu vom folosi banii pe deszăpezire. În momentul în care nu are loc o deszăpezire, banii din contract pe anul respectiv îi folosim pentru pregătire a ieșirii din iarnă. Asta înseamnă anumite operațiuni care să fac asupra drumului - plombări şi aşa mai departe”, a explicat Oprescu.