Delicii sănătoase și obstacole de evitat: Ghidul nutrițional pentru o nuntă de vis

Organizarea nunții poate fi epuizantă din mai multe puncte de vedere, dar un amănunt important îl poți omite, și anume alimentația. Energia ta din ziua cea mare poate fi influențată din cauza neglijării acestui aspect. O dietă corespunzătoare te va ajuta să spui clar și răspicat marele „Da”. Alimentația echilibrată își va reflecta beneficiile prin energie și confort în cadrul ceremoniilor, petrecerii dar și a ședinței foto.  


Ce ar trebui să eviți cu câteva zile înainte de nuntă

Alimentele  procesate și bogate în grăsimi 

Mâncarea de tip fast-food și alimentele procesate sunt greu digerabile, acestea provoacă disconfort gastric și balonare. Evită acest tip de mâncare pentru a te bucura din plin de ziua nunții tale simțindu-te mai ușor și confortabil. 

Imaginează-ți cum ar fi să ajungi la ședința foto balonată, cu un disconfort evident. Acest lucru ar distruge complet vibe-ul ședinței foto perfecte la care visai de atâta timp, alături de fotograful de nuntă de top pe care ți l-ai dorit așa mult. 

Produsele lactate 

Trebuie să ai în vedere și produsele lactate, brânzeturile fiind dăunătoare digestiei tale, provocând balonare. Iaurtul grecesc, laptele de migdale, sunt câteva alternative mai ușoare pe care le poți utiliza în zilele premergătoare nunții. 

Alcoolul în exces

De asemenea, trebuie să ai grijă la petrecerea dinaintea nunții, evită să consumi alcool, somnul și starea ta generală pot fi afectate considerabil, lucru care nu ți-l dorești, cu siguranță. Evită mahmureala de a doua zi, ai nevoie de multă energie!

Alimentele picante 

Majoritatea preferă mâncărurile picante, dar acestea pot să dăuneze stomacului tău iar iritația să-și facă prezența, evită și mâncărurile greu digerabile (alimentele grase, procesate, lactatele). Ar fi bine totuși să eviți să te hrănești cu asemenea mâncăruri. 

  • Foto Delicii sănătoase și obstacole de evitat: Ghidul nutrițional pentru o nuntă de vis

Ce ar trebui să consumi în dimineața nunții

Fructe și legume 

Fructele și legumele proaspete sunt cheia revitalizării, oferindu-ți energie, prospețime, ajutându-te să-ți crești starea generală pe parcursul întregii zile. Așadar la micul dejun e obligatoriu să te hrănești cu multă prospețime obținută din fructele și legumele tale preferate.

Proteine slabe 

Aportul scăzut de proteine este important, așadar trebuie să te hrănești cu alimente ușor de digerat, dar care îți oferă energie suficientă pentru a face față tuturor „provocărilor” din ziua nunții, ouăle fierte sau peștele sunt câteva exemple cu care te poți hrănii în dimineața nunții. 

Hidratare adecvată 

Consumul de apă pe parcursul zilelor dinaintea nunții este foarte important pentru a preveni oboseala și senzația de sete. După cum bine știm recomandările specialiștilor, consumă constant 2 litri de lichide pe zi și scapi de aceste griji privind hidratarea. 

Dieta înaintea nunții 

Starea de bine și energia este adusă de o dietă începută cu câteva zile sau chiar săptămâni înaintea nunții. Mai exact, o hidratare intensă și fără prăjeli.

În concluzie, indiferent de alegerile tale alimentare pe care le faci înainte de marele eveniment, este important să îți acorzi atenția necesară pentru a te simții cât se poate de bine și pentru a te bucura de magicul moment al nunții tale. 

Sursa foto: mirragio.ro