Declaraţiile doljeanului confundat în crima de la Sibiu. „M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini”

În noaptea de 6 noiembrie, trei bărbaţi cu cagule au intrat în casă peste omul de afaceri Adrian Kreiner şi l-au bătut, ca să le spună unde își ţine banii. În locuinţă se mai aflau fiica lui Kreiner, care spune că a fost ameninţată cu pistolul, şi iubita afaceristului, care a declarat public că ea dormea. 


Tâlharii au luat din acea casă 16 ceasuri de lux. A doua zi, Adrian Kreiner a murit la spital, din cauza traumelor suferite.  

Pe 16 noiembrie, la zece zile după crimă, şeful IPJ Sibiu şi procurorul de caz au anunţat, într-o conferinţă de presă, că au trei suspecţi, toţi din Dolj, și că ei au fost identificaţi: doi sunt fugiți din ţară, iar pentru al treilea, „despre care există date și indicii că se află încă pe teritoriul României”, se fac în prezent „activități de localizare”. Acest suspect era Laurenţiu Lăcătuşu.

În acea seară, la ora 18.30, când în conferinţa de presă din Sibiu se vorbea despre iminenta sa localizare, Lăcătuşu terminase de tencuit un gard la Craiova şi se întorcea acasă. Era călare pe Mobra lui şi avea în spate rucsacul în care ținea un cancioc, o mistrie şi un ciocan. 

În drum spre casă, bărbatul s-a oprit la barul din sat, a luat o bere pe datorie şi apucase să bea două guri din ea, când i-a sunat telefonul. Era Daniela, soţia lui.

„Mi-a zis «vino acasă, că sunt unii îmbrăcaţi în negru care se plimbă pe lângă gard, p-aicea, nu ştiu ce urmăresc. Şi e şi o maşină care tot urcă şi coboară pe drum»”, povestește bărbatul pentru libertatea.ro.

El şi soţia lui spun că au crezut că sunt unii veniţi la furat, pentru că în satul Bârza fusese spartă recent o casă, iar de la un bar din comună, hoții plecaseră cu automatul de cafea în spate. 

Cu gândul la porcul din curte, singura avere a familiei, Lăcătuşu s-a urcat pe motocicletă şi a gonit spre casă. Când a ajuns, a fost înconjurat instant de poliţiştii în civil. 

„M-au întrebat de unde vin, unde mă duc, şi unul mi-a zis să urc în maşină, că sunt de la poliţie. N-am vrut să urc. I-am cerut să-mi arate legitimaţia, ca să ştiu şi eu cu cine stau de vorbă”, mai arată libertatea.ro.

Citeşte întregul material pe libertatea.ro