De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5. Ce solicită în instanţă prefectul de Olt

Prefectul de Olt Mario De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5 după ce a fost concediat din postul de consilier, de unde încasa aproape 7.000 lei. Simultan, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu încasa şi un salariu de aproape 9.000 lei pe lună de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), unde ocupa postul de director adjunct.

De Mezzo a fost dat afară din primărie, chiar de Cristian Popescu Piedone, după întoarcerea sa la conducerea Sectorului 5. Edilul n-a stat la discuţii cu cel care încasa două venituri de la Stat. 

Mai mult, jurnaliştii de la Investigatoria scriau că Mario De Mezzo conducea fără griji mașina de la Amenajări Edilitare și Salubrizare SA, un operator de servicii publice.


  • Foto De Mezzo a dat în judecată Primăria Sector 5. Ce solicită în instanţă prefectul de Olt


Actualul prefect de Olt a contestat decizia de concediere, dosarul fiind înregistrat în data de 11 iulie, la Secţia a VIII-a de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului Bucureşti.

A vrut să-i ia locul lui Piedone

În iunie 2022, vicepreședintele PNL Sector 5, Mario de Mezzo, ar fi anunțat că va candida la Primăria sectorului, potrivit unor surse citate de news.ro.

Postul de primar al Sectorului 5 rămăsese vacant după ce Cristian Popescu Piedone a ajuns al închisoare, fiind condamnat în dosarul „Colectiv”. Piedone a revenit însă după ce condamnare i-a fost anulată de Curtea Supremă.

Candidat, în 2020, la Primăria Slatina, de Mezzo a fost îndepărtat din cursă şi ulterior din organizaţia municipală chiar de preşedintele filialei, Liviu Voiculescu. Acesta din urmă l-a înlocuit şi a pierdut alegerile în faţa social-democratului Emil Moţ. 

De Mezzo a fost numit prefect al judeţului Olt în şedinţa Guvernului din 3 august, iar ziua următoare a depus jurământul. El l-a înlocuit în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL Olt şi preşedinte al PNL Slatina, care ocupa funcţia din anul 2020.

Schimbarea prefectului este parte a războiului intern din PNL Olt, Mario De Mezzo fiind susţinut de deputatul Gigel Ştirbu, adversar al preşedintelui filialei, senator Liviu Voiculescu.