Darius Vâlcov, extrădat în România pentru că n-a reuşit să-şi dovedească prezenţa neîntreruptă în Italia, timp de cinci ani

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a dezvăluit printr-o postare pe contul său motivul pentru care instanţele din Italia au decis extrădarea lui Darius Vâlcov pentru a-şi ispăşi pedeapsa de şase de ani într-o închisoare din România.


Birchall susţine că Vâlcov n-a reuşit să depună la dosar documente prin care să demonstreze că a stat timp de cinci ani, neîntrerupt, în Italia, una dintre principalele condiţii pentru a nu fi extrădat.

Totodată, la dosar ar fi fost depuse documente prin care s-a dovedit că, din contră, în acest termen, Darius Vâlcov a fost în România.

„Darius Vâlcov este în avion escortat în drum spre închisoarea din România! A fost extradat și pentru că și-a greșit “planificarea” și nu a îndeplinit termenul de 5 ani cerut de legea italiană! La dosarul de extrădare s-au depus documente în dovedirea prezenței în România a lui Vâlcov (nefiind îndeplinită condiția șederii neîntrerupte în Italia în ultimii 5 ani) și informații detaliate privind condițiile de detenție din România”!”, spune Ana Birchall.

 Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. În primă instanță, el primise o condamnare de opt ani.

 El urmează să-şi ispăşească pedeapsa într-o închisoare din ţară.

 În același dosar instanța a mai dispus condamnarea lui Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, la 4 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, Petre Bogdan Timofte, afacerist, a primit 3 ani de închisoare, iar Constantin Tomescu, afacerist, a primit şi el 3 ani şi 6 luni de închisoare.

 Şi fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la patru ani şi şase de închisoare pentru fapte de corupţie, se află în Italia.