Cum să organizezi un eveniment social - sfaturi care te vor ajuta să întreprinzi o întâlnire de succes

Training în companie, un autoshow, conferință sau bal pentru angajați? În funcție de tipul de eveniment, diverși factori devin o prioritate în timpul organizării acestuia. Cu toate acestea, merită luate în considerare câteva elemente universale. Dacă locul ales îndeplinește următoarele criterii, poți fi aproape siguri că totul va decurge fără probleme și conform planului.


Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru organizarea unui eveniment deosebit

Evenimentul organizat trebuie să aibă loc într-o zonă unde toți participanții să poată ajunge cu ușurință. Dacă plănuiești ateliere motivațonale sau o petrecere de Crăciun pentru angajați, este bine ca distanța față de oraș să mică, dar - în același timp - să fie un loc puțin separat de cotidianul aglomerat. În cazul evenimentelor la care urmează să participe persoane din străinătate, apropierea aeroportului poate fi de mare ajutor.

Parcarea este un element care, din păcate, este adesea uitat de organizatori, în timp ce afectează foarte mult satisfacția generală a oaspeților. Aceasta este partea evenimentului pentru care participanții nu ar trebui să-și facă griji. Frustrarea cauzată de căutarea unui loc în care să lase mașina poate lăsa un gust prost pentru o lungă perioadă de timp.

Locul ales trebuie adaptat la numărul de invitați. Adesea, însă, facilitățile mari oferă săli de dimensiuni diferite, în funcție de câte persoane participă la un anumit eveniment. Există săli de conferințe dotate profesional pentru 30 de locuri, dar și săli de bal pentru 300 de persoane. O soluție intermediară este o sală spațioasă, care găzduiește câteva zeci de oaspeți. Există și spații în aer liber disponibile. Într-o grădină pentru 500 de oameni se pot desfășura, cu succes, evenimente în aer liber, de exemplu - un autoshow sau jocuri de teren.

În funcție de tipul de eveniment, sub acest slogan se ascund diferite lucruri. Atunci când organizezi o conferință sau un training, este necesar să verifici dacă sala de conferințe închiriată de unitate este complet echipată, adică dacă are boxe, un proiector și un ecran, precum și un angajat disponibil la fața locului, care să ajute la conectarea echipamentelor, a găsirii adaptoarelor potrivite etc. Dacă nu există facilități tehnice, poți găsi un sistem audio aici, de la Altex.ro, iar - în cel mai rău caz - poți aduce propriul laptop de acasă. În cazul evenimentelor mari, care au loc în exterior, este important dacă mașinile vor putea intra în loc. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care există o cantitate mare de sistem de sunet sau alte echipamente care trebuie desfășurate.

Meniul este unul dintre cele mai importante aspecte ale organizării unui eveniment. Preparatele servite în timpul sau după eveniment trebuie să fie gustoase, dar și frumos servite.

Atunci când alegi un loc pentru un eveniment, catering-ul poate fi, desigur, comandat separat. Cu toate acestea, este mai convenabil atunci când mesele sunt furnizate de unitate.

Pauzele sunt așteptate nu numai de copii, ci și de adulții care participă la călătorii de afaceri. Atunci când capul este deja plin de cunoștințe după un antrenament intensiv, este bine să te relaxezi într-o atmosferă plăcută. Iar un rol important îl joacă toate atracțiile disponibile într-o anumită facilitate sau în vecinătatea acesteia. 

În final, acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante elemente cărora merită să le acorzi atenție atunci când organizezi un eveniment. Cunoștințele în acest domeniu vor fi probabil utile în etapa inițială a proiectului. Cu toate acestea, merită să alegi un loc care, pe lângă caracteristicile menționate mai sus, va avea și personal experimentat, calificat. Atunci poți fi sigur că vei primi sprijin în toate problemele îndoielnice. 

Sursa foto: unsplash.com