CSM Slatina, victorie importantă pentru atingerea obiectivului

Echipa de fotbal CSM Slatina s-a impus, scor 0-1, în penultimul meci, din cadrul sezonului regulat, susţinut în deplasare, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Golul victoriei a fost marcat de George Leaţă, care a transformat o lovitură liberă de la unsprezece metri, obţinută de căpitanul Cătălin Doman. Cu acest rezultat, CSM Slatina a mai făcut un pas important în atingerea obiectivului, menţinerea în Liga a II-a, iar play-out-ul se anunţă destul de liniştit, diferenţa faţă de formaţiile din subsolul clasamentului fiind una importantă.

CSM Slatina reuşeşte să aducă toate cele trei puncte din deplasarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, după ce în jocul precedent a luat punct cu Oţelul Galaţi, aspirantă la promovare.

Golul victoriei a fost marcat, în minutul 29, de tânărul mijlocaş George Leaţă, care a transformat o lovitură obţinută de Cătălin Doman, faultat în careu la o preluare între doi adversari. Tabela de marcaj a rămas neschimbată până la finalul partidei, deşi slătinenii au mai avut cel puţin două mari ocazii de a majora, prin Traşcu şi Ciocâlteu. Şi gazdele au creat pericol, mai ales în prima parte a primei reprize, cea mai mare ocazie având-o în 24, când Alin Pisăru a scos o minge de pe linia porţii.

S-a terminat cu o victorie meritată, dar mai ales importantă, care le asigură slătinenilor o a doua parte de campionat, cel mai probabil play-out, cât de cât liniştită, având în vedere avansul de puncte faţă de formaţiile din subsolul clasamentului.

De asemenea, echipa pregătită de Daniel Oprescu are în continuare cea mai bună apărare a Ligii a II-a, bifând încă o partidă fără gol primit.

„Un joc destul de greu, cu o echipă care îşi dorea să câştige, să treacă peste noi în clasament. Am avut câteva momente de bâlbâială în prima repriză, când ei au avut o ocazie mare de a înscrie, după care ne-am reglat uşor, uşor... Am marcat, iar în a doua repriză am avut cele două ocazii mari de a majora, la Traşcu şi Ciocâlteu, însă important este că am câştigat.

Şe ştie că plecăm de la premisa de a nu primi gol, pentru că ocazii reuşim să ne creăm, important este să fructificăm măcar una. Avem în continuare cea mai bună apărare din Liga a II-a, iar asta este important pentru noi”, a declarat antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

Cu această victorie, CSM Slatina are 26 de puncte şi se află la jumătatea clasamentului Ligii a II-a. Runda viitoare, gruparea slătineană întâlneşte, în ultima partidă din sezonul regulat, pe teren propriu, Unirea Dej.

CSM Slatina: Ionuţ Pop, Mitran, Gherghe, Sălcianu, Pisăru, Dorin Toma, Marian Anghelina, Constantin Radu, George Leaţă, Cătălin Doman, Plokhotniuk. Au mai jucat: David Oprescu, Palade, Marian Danciu, Andrei Traşcu, Ciocâlteu.