CSM Slatina revine cu un punct din meciul cu Progresul Spartac. „Fiecare punct este foarte important în economia clasamentului”

CSM Slatina a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, în deplasare, cu Progresul Spartac, de asemenea nou-promovată în Liga a II-a. Cu 22 de puncte strânse în cele 16 meciuri care s-au disputat din cadrul sezonului regulat, gruparea slătineană iernează pe locul unsprezece în clasament.

Slătinenii au deschis scorul repede, în debutul întâlnirii. Mijlocaşul David Oprescu a centrat bine în careu, iar Alexandre Oliveira, poziţionat perfect a trimis cu capul în poartă, din 6 metri. Adversarii au beneficiat de un penalty în minutul 34, după o ieşire hazardată a goalkeeper-ului Ionuţ Pop, însă tot el şi-a răscumpărat greşeala şi a reuşit să pareze execuţia lui Tudorache, slătinenii intrând astfel în avantaj la vestiare.

Progresul Spartac a restabilit egalitatea în minutul 57, dintr-o fază fixă. După un corner din dreapta, Nicolae Leafu scapă din marcaj şi înscrie şi el cu o lovitură de cap din 6 metri. După primirea golului, slătinenii au ieşit mai mult la joc, cea mai mare ocazie avându-l protagonist pe Sălcianu, care în urma unei acţiuni prelungite de atac a trimis în transversală din mariginea careului de 16 metri. S-a terminat la egalitate, scor 1-1, gruparea slătineană adunând astfel 22 de puncte, în timp ce Progresul Spartac a totalizat 15 puncte.

Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, consideră că era loc de mai bine, dar totodată admite că şansele ca echipa sa să prindă play-off-ul sunt reduse, într-un sezon extrem de echilibrat, cu multe echipe de tradiţie, aspirante la lupta pentru promovare.

 „Atunci când joci cu o echipă care este sub tine în clasament şi rămâne o contracandidată la menţinere, la fel ca şi tine, e important să menţii distanţa. Uitaţi-vă la rezultatele de astăzi...Şelimbăr a bătut Csikszereda etapa trecută,iar acum Dumbrăviţa a câştigat, pe terenul lor, de o manieră categorică. Fiecare punct este foarte important în economia clasamentului”, a spus Oprescu, cu privire la rezultatele surprinzătoare înregistrate în acest sezon, în care lupta pentru play-off, dar şi pentru menţinere, este aprigă.

Cu 22 de puncte acumulate, CSM Slatina iernează pe locul unsprezece, cu un avantaj important faţă de formaţiile aflate în subsol. Antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu, consideră totodată că era loc de mai bine, dar e realist şi spune încă o dată că obiectivul este salvarea de la retrogradare.

Noi suntem realişti, am ştiut de la început că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, că am putea juca în play-off. Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare. Se putea, bineînţeles, şi mai bine. Sunt nemulţumit că astăzi am primit gol dintr-o fază fixă, ne doream să rămânem echipa cu cele mai puţin goluri primite”, a mai spus Oprescu, care a anunţat căjucătorii îşi vor continua pregătirea încă o săptămână, urmând ca pe data de 10 decembrie să intre în vacanţă.

Campionatul se va relua pe data de 25 februrie, cu ultimele trei meciuri din cadrul sezonului regulat. CSM Slatina va întâlni pe teren propriu Oţelul Galaţi, în deplasare Viitorul Pandurii Târgu Jiu, şi acasă Unirea Dej.