CSM Slatina pierde cu CS Mioveni, iar şansele de a prinde barajul s-au diminuat considerabil

Echipa de handbal CSM Slatina a pierdut, scor 22-20, meciul capital cu CS Dacia Mioveni, iar şansele de a ajunge la barajul de menţinere în Liga Naţională s-au diminuat considerabil. Matematic, CSM Slatina mai are şanse, însă este foarte greu, mai ales că HC Zalău are un meci extrem de accesibil cu CSM Galaţi.

CSM Slatina a pierdut, scor 22-20, meciul din deplasare cu CS Dacia Mioveni, formaţie pregătită de Victorina Bora, cea care a antrenat şase sezoane formaţia slătineană. Handbalistele pregătite de Adrian Chiruţ au controlat prima repriză şi au reuşit să intre cu un avans de două goluri la vestiare, scor 9-11, însă adversarele au recuperat repede diferenţa, în debutul actului secund.

Câteva lovituri de la şapte metri ratate, în momente cheie ale jocului, au făcut ca CS Dacia Mioveni să preia controlul unei partide extrem de echilibrate. De altfel, antrenorul formaţiei slătinene, Adrian Chiruţ, a tot căutat soluţii pentru aruncările de la 7 metri, rotind mai multe jucătoare, deşi Andreea Coman părea a avea cele mai sigure aruncari.

De asemenea, jocul cu extremele, în special în flancul stânga, în tabăra echipei slătinene, nu a funcţionat mai deloc, Hermina Olaru având o evoluţie sub aşteptări. Rebeca Necula, jucătoare care a făcut diferenţa în multe dintre meciurile echipei slătinene, a fost blocată bine de Mioveni, în actul secund, iar coordonatorul de joc al slătinencelor nu a mai reuşit să creeze pericol.

Cele mai bune marcatoare în tabăra echipei slătinene au fost Andreea Coman cu şase goluri, Diana Lixăndroiu, care a punctat de cinci ori pe tabelă şi Elena Fulgoi cu trei reuşite. Portarul Timoshenkova a fost şi ea la post, având multe intervenţii bune.

În tabăra celor de la Mioveni s-au remarcat Claudia Constantinescu, Krsnic, Vizuete, dar şi pivotul Roxana Cârjan, al cărui aport a fost important mai ales spre finalul partidei.

În urma acestui rezultat, şansele slătinencelor de a mai prinde barajul de menţinereîn Liga Naţională rămân doar matematice, adversarele pe care le vor mai întâlni fiind CSM Râmnicu Vâlcea (acasă), CSM Bucureşti (deplasare) şi SCM Craiova(acasă, în ultima etapă.)