CSM Slatina, campioană naţională la fotbal tenis

Deţinătoarea tilului naţional, CSM Slatina a câştigat şi ediţia din acest an a Campionatului Naţional de fotbal-tenis, în urma rezultatelor îmnregistrate la cel de-al doilea turneu de play-off, desfăşurat în weekend, la Alexandria.

 

Slătinenii au avut un parcurs foarte bun şi în cadrul celui de al doilea turneu de play-off găzduit de Sala Sporturilor din Alexandria, acolo unde au concurat cele mai bune şase echipe la fiecare probă (simplu, dublu şi triplu) în urma clasamentelor întocmite la finalul sezonului regular.

Clasată pe primul loc al clasamentului general, după primul turneu de play-off desfășurat la Mediaș, echipa din Slatina pornea cu prima șansă la cucerirea titlului național, având un avans de 9 puncte față de principala contracandidată, CS UNEFS București, formație pe care au învins-o în mod clar și la Alexandria.

 În proba de simplu, CSM Slatina a contabilizat patru victorii și o înfrângere, încheind etapa pe locul secund, la un punct de liderul UNEFS București.

 La dublu și la triplu, prestația echipei formată din Sebastian Jecu, Alex Sorean, Vasile Sorean jr. şi Darius Nagy a fost remarcabilă, câștigând toate jocurile disputate, asigurându-și astfel primul loc la etapă, dar și în clasamentul final al probelor.

 În urma totalizării punctajelor obținute pe probe, CSM Slatina a câștigat titlul național, devansând formațiile UNEFS București și Proactiv Târgoviște.

 În clasamentul final pe probe s-a consemnat următoarea ierarhie, la simplu: 1. CS UNEFS București, 2. CSM Slatina, 3. Proactiv Târgoviște, la dublu: CSM Slatina, 2. UNEFS București, 3. Comexim Lupeni, la triplu: 1. CSM Slatina, 2. UNEFS București, 3. CSU ASE București.

 Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Frederico Tavares, președintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene, care i-a felicitat pe participanţi, dar a subliniat şi faptul că doar sezonul competiţional intern a luat sfârşit, iar cei mai buni sportivi, seniori şi juniori, vor intra în cantonament în vederea participării la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis programat în perioada 29 noiembrie-5 decembrie în Alanya (Turcia). Darius Nagy, Alex Sorean şi Vasile Sorean jr. au fost convocaţi la pregătirile reprezentativei tricolore. Un lot mai restrâns va participa şi la Cupa Mondială organizată la Copenhaga pe data de 20 noiembrie”, transmit oficialii echipei de fotbal tenis.

 

Sebastian Jecu, căpitan de echipă CSM Slatina: „Ne-am îndeplinit obiectivul de a ne păstra cele două trofee cucerite anul trecut”

 Căpitanul de echipă al grupării slătinene, Sebastian Jecu, a declarat că obiectivul din acest sezon a fost atins prin apărarea titlului naţional, obţinut anul trecut.

  „Ne-am îndeplinit obiectivul de a ne păstra cele două trofee cucerite anul trecut. Am reuşit eventul, câştigând atât campionatul, cât şi Cupa României. A fost o muncă în echipă, ne-am completat bine cu jucătorii de la Tengo Salonta şi cu antrenorul Vasile Sorean sr. care ne-a condus spre aceste succese remarcabile pentru echipa noastră. În plus, există șanse mari ca să avem reprezentanți la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, aspect care demonstrează că se lucrează eficient la clubul nostru”, a declarat  Jecu.

 Antrenorul echipei de fotbal tenis CSM Slatina, Vasile Sorean, s-a arătat extrem de fericit de performanţa realizată.

Suntem mândri că am câştigat titlul naţional pentru al doilea an consecutiv, în condiţiile în care nivelul de joc a fost mai bun decât în sezonul precedent. Anul aceste am întâlnit adversari valoroşi, pe care i-am învins, iar acest lucru amplifică valoarea succesului. A fost un sezon greu şi obositor, mai ales dacă privim timpul pierdut pe drumurile patriei şi kilometri parcurşi pentru a participa la etape şi turneele de play-off”, a declarat antrenorul echipei slătinene.