Controale făcute de poliţiştii olteni la firmele care vând produse pentru protecţia plantelor. Amenzi în valoare totală de 11.000 lei, aplicate

Amenzi în valoare totală de 11.000 lei au fost aplicate de poliţiştii din Olt, pentru abateri la regimul deşeurilor periculoase, în urma unor controale desfăşurate în weekend. 


Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, sâmbătă şi duminică, polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în cadrul acțiunii naționale FITOS 2023 pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, prin verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

Acțiunile au vizat produsele de protecţie a plantelor care, din cauza proprietăţilor fizico-chimice, pot avea consecinţe deosebit de grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător în cazul în care operaţiunile cu aceste produse sunt efectuate cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare.

Astfel, polițiștii au efectuat verificări la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din comunele Giuvărăști și Izbiceni, dar și în târgurile săptămânale din comunele Dobroteasa și Șerbănești.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei, iar ca măsură complementară au dispus neutralizarea întreagii cantități de deșeuri periculoase, urmând ca operatorii economici să facă dovada eliminării produselor printr-un operator economic autorizat în acest sens sau dovada restitirii produselor către distribuitor. Astfel de activități de verificare a modului în care sunt efectuate operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea faptelor care pun în pericol protecția plantelor și a mediului”, transmite IPJ Olt.