Consiliul Județean Olt: 15 milioane lei pentru 15 microbuze şcolare hibride, prin AFM

Consiliul Județean Olt a semnat, joi, contractul de finanțare, prin care se obțin 15 milioane lei pentru achiziția a 15 microbuze pentru transportul elevilor din județul Olt.


Potrivit unui comunicat al CJ Olt, microbuzele vor ajunge la elevii școlilor din localitățile Osica de Sus, Tufeni, Scărișoara, Crâmpoia, Cilieni, Fălcoiu, Văleni, Brastavățu, Izbiceni, Rusănești, Tia Mare, Dăneasa, Mărunței, Dobrun, Curtișoara.

Proiectul a fost depus în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat” și are finanțare prin Agenția Fondului pentru Mediu.

Acest proiect se alătură celui, în valoare de 35 de milioane lei, depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce vizează achiziția a 20 de microbuze electrice.

„Pentru ambele programe de finanțare, criteriul de selecție a localităților beneficiare a fost numărul mare de elevi.

Împreună, contribuim la un mediu mai curat și oferim elevilor noștri mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”, transmite CJ Olt.