Concursul „Medicii de mâine”, organizat şi în acest an la Colegiul „Radu Greceanu”, cu sprijinul financiar al Primăriei Slatina

150 de elevi şi 30 de profesori din toată ţara vor fi prezenţi la Slatina, la finalul lunii aprilie, pentru a participa la Concursul Interjudețean ,,Medicii de mâine”, ajuns la ediția a X-a.

Concursul este organizat de Asociația,,Radu Greceanu”, cu sprijinul financiar al Primăriei Slatina

Municipalitatea a alocat 10.000 lei Asociației ,,Radu Greceanu’’, pentru organizarea Concursului Interjudețean ,,Medicii de mâine’’, în data de 29 aprilie 2023.

Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc sa urmeze o carieră în domeniul medical.

Pot participa pentru secţiunea gimnaziu, elevi din clasa a VII-a si a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a si a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).

Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz.

Mențiuni se acordă la 20 % din participanți, iar 40% vor primi medalii.

Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni  pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții. Pentru ambele secțiunii, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina.