Comunicat de presă, Proiect YOUTHIMPACT+


  • Foto Comunicat de presă, Proiect YOUTHIMPACT+


PROIECT YOUTHIMPACT+

Promovarea calității, inovației și recunoașterii muncii pentru tineretCe este Youth Impact+?

Proiectul YouthImpact+ este un proiect Erasmus Key Action 2, cu o perioada de implementare de 26 de luni, care își propune să promoveze calitatea, inovarea și recunoașterea activității pentru tineret prin intermediul platformei și al rezultatelor, deoarece aceasta este o temă generală și un obiectiv strategic al Obiectivelor pentru tineret 2019-2027.

Creșterea și menținerea calității activității de tineret în întreaga Europă este esențială pentru atingerea Obiectivelor pentru tineret, ceea ce se poate realiza asigurându-se că organizațiile de tineret și lucrătorii de tineret sunt capabili să învețe unul de la altul prin recunoașterea și împărtășirea bunelor practici ale altor proiecte europene de tineret, sporind calitatea activității pentru tineret, abilitățile, competențele și înțelegerea lucrătorilor de tineret și, la rândul său, facilitarea oportunităților și sprijinului de înaltă calitate pentru tinerii implicați cu aceștia.

Obiectivele Youth Impact+?

Youth Impact+ dorește să îmbunătățească recunoașterea activității pentru tineret prin intermediul programelor finanțate europene în întreaga Europă la nivel național și al UE, îmbunătățirea cooperării sectoriale și inclusiv prin mandatul coordonatorului UE pentru tineret și sprijinirea tinerilor în conturarea politicilor UE.

Proiectul își propune să sporească cunoștințele despre situația tinerilor și politicile de tineret, oferind o bază de date și informații care facilitează integrarea problemelor legate de tineret în toate domeniile de politică ale UE care îi afectează pe tineri. Scopul este de a sprijini consolidarea capacităților lucrătorilor de tineret și a practicilor de lucru pentru tineret și de a consolida legăturile dintre politică, cercetare și practică și apoi promovare.

Rezultatele Youth Impact+

Youth Impact+ își va atinge obiectivele prin dezvoltarea a două instrumente digitale interactive:

Platforma digitală YI+

Instrumentul digital YouthImpact+ este un instrument interactiv, gestionat de utilizatori, care permite lucrătorilor de tineret și coordonatorilor de proiecte să cuantifice impacturile sociale și de mediu ale proiectelor și programelor finanțate europene.

Curs de formare online

Cursul digital-online YouthImpact+ este un curs dinamic, interactiv pentru ca utilizatorii să învețe cum să folosească și să integreze în mod corespunzător platforma digitală YouthImpact+ în inițiativele și proiectele planificate sau existente pentru tineret.

Pasii urmatori

Prima parte a proiectului a vizat implicarea tuturor partenerilor în cercetarea și cercetarea studiilor de bune practici și instrumente digitale utile pentru proiectarea instrumentelor interactive. Partenerii au desfășurat activități de brain-storming și apoi au împărtășit lucrări utile pentru a înțelege definiția platformei interactive și a cursului electronic.

În această a doua fază va avea loc apoi dezvoltarea instrumentelor din punct de vedere tehnic, iar în faza finală se vor desfășura activitățile de promovare.

Noutati

Dacă sunteți interesat să explorați noi instrumente inovatoare și actualizările proiectului, vă rugăm să contactați: asociatia_cpdis@yahoo.ro

Parteneri

• Aspire-IGEN Group Ltd (Marea Britanie, coordonator)

• CESIE (Italia)

• IAAD (Turcia)

• Frontierele inovației IKE (Grecia)

• EDUCENTRUM ZU (Republica Cehă)

• FONDATSIYA NA BIZNESA ZA OBRAZOVANI (Bulgaria)

• Asociatia Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale-CPDIS (Romania)


Website: http://www.youthimpactplusproject.com/

Facebook: https://www.facebook.com/youthimpactplusproject/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCRLvIvMqtY4esXGFBywfzYA

Twitter: https://twitter.com/YouthImpactPlus