Compania de Apă Olt, paşi spre o reţea de apă inteligentă. Proiect de peste 11 milioane de lei

Compania de Apă Olt a demarat implementarea proiectului „Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de SC Compania de Apă Olt SA”.


Obiectivul general al proiectului este sprijinirea transformării digitale a Companiei de Apă Olt, în vederea monitorizării și controlului activelor și digitalizarii activității de furnizare a serviciilor de apă și canalizare, precum și pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate.

Valoarea totală a proiectului este de 11.706.982 lei, din care valoarea eligibilă a investiției este de 9.778.190 lei, fără TVA.

„Proiectul presupune implementarea unui sistem informatic integrat pentru managementul pierderilor de apă, oferă soluții specifice pentru managementul alimentării si distribuției apei, punând bazele unui rețele inteligente de apă. Pe parte tehnică, echipamentele vor fi atent monitorizate, vor exista rapoarte detaliate privind gradul de defectare și o situație a  necesarului de echipamente”, spun reprezentanţii CAO.

Prin acest proiect vor fi achiziționate și 3000 de contoare apă/ apometre, cu citire la distanță și 50 de debitmetre, care se vor adăuga la celelalte 3726 de contoare inteligente pe care Compania de Apă Olt le-a montat, în ultimii ani, pentru locuințele individuale și asociațiile de proprietari, din Municipiul Slatina.

„Prin implementarea acestui proiect, se va reduce cu 15% cantitatea de apă pierdută, prin identificarea rapidă a avariilor și asigurare unui răspuns rapid, scăzând costurile de tratare și energie asociate pierderilor de apă, se reduce timpul de intervenție pe rețelele de apă și canalizare se reduce timpul de întrerupere a serviciului de alimentare cu apă”, mai arată reprezentanţii CAO.