Consiliul Judeţean Olt pregăteşte cea de-a doua etapă a proiectului privind Managementul deşeurilor la nivelul judeţului. În acest sens, vor fi accesate fonduri europene pentru achiziţia unei staţii de tratare mecanico-biologică a deşeurilor. Scopul este reducerea cantităților de deșeuri eliminate prin depozitare cu ajutorul soluțiilor alternative de reciclare, valorificare energetică și tartare biologică, atingând țintele privind gestionarea deșeurilor.
Terenul de la Bălteni, pe care este construită halda ecologică, în suprafaţă de 30 de hectare, este preluat de Consiliul Judeţean în vederea depunerii unui proiect pe fonduri europene pentru achiziţia unei staţii de tratare mecanico-biologică.
„Am demarat procedurile pentru ca terenul de la Bălteni, pe care avem Centrul de Management al Deşeurilor, să treacă în proprietatea Consililui Judeţean, noi pregătindu-ne pentru etapa următoare din Mangementul deşeurilor. Încercăm să accesăm, pe fonduri europene, o staţie de tratare mecanico-biologică. Asta înseamnă că, după tratarea gunoiului, cantităţile vor fi mai puţine, iar noi vom termina celula existentă în timp mai îndelungat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.
Cu privire la colectarea selectivă a gunoiului de la nivelul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Olt are semnale că lucrurile încep să intre pe un făgaş normal.
„Cât priveşte colectare selectivă, lucrurile încep să se mişte. Orice început e greu, localităţile încep să-şi promoveze colectarea selectivă, şi stând de vorba cu cei de la OLT-ECO şi salubrizatorul, am înţeles că au început să crescă acele cantităţi de deşeuri colectate selectiv”, a mai precizat preşedintele CJ Olt.