CJ Olt şi alte cinci primării din judeţ au semnat contractele de finanţare pentru mai multe investiții prin programul „Anghel Saligny”

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, a semnat luni în cadrul unei ceremonii organizate la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, primul contract de finanțare în cadrul programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.  

Acesta vizează modernizarea DJ 546, tronsonul Potcoava – Perieți, pe o lungime de 6,011 km și are o valoare de peste 11,3 milioane lei.

De asemenea, în cadrul evenimentului, alți cinci edili din Olt au semnat contracte de finanțare, care prevăd investiții importante pentru comunitățile pe care le reprezintă.

Este vorba despre Brastavățu, Deveselu, Bârza – modernizare drumuri, Slatina – reabilitare strada Depozitelor și Spineni – înființare rețea alimentare cu apă.

Proiectul semnat de către instituția Consiliului Județean Olt este primul din seria celor trei proiecte depuse pentru modernizarea infrastructurii rutiere, de către CJ Olt, în cadrul Programului Național "Anghel Saligny". 

În perioada următoare urmează contractelor de finanțarea pentru: 

  • Modernizare DJ643 Bobu – Voineasa – Balș, 25,2 km;
  • Modernizare DJ703C Poboru (sat Cornățelu) – Cungrea – Verguleasa (sat Poganu), 11,6 km; 

„Consiliul Județean Olt reușește, în cadrul acestui program, să atragă peste 140 de milioane lei pentru reabilitarea a peste 42 de km de drum județean.

Reamintim că, Județul Olt se află pe locul doi, ca alocare națională: peste 1,6 miliarde lei vor fi investiți în 95 de obiective de  infrastructură rutieră și 62 de proiecte de extinderi sau înființări rețele apă și  canal în localitățile oltene.

Dintre acestea, până în prezent au fost semnate 68 de obiective de investiții, în valoare de peste 647 milioane lei”, transmite CJ Olt, printr-un comunicat.

56 de localități au în implementare proiecte importante pentru dezvoltare, cu finanțare guvernamentală: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Piatra-Olt, Drăgănești-Olt, Scornicești, Potcoava, Baldovinești, Bălteni, Bârza, Bobicești, Brastavățu, Călui, Cezieni, Colonești, Corbu, Cungrea, Deveselu, Dobrețu, Dobroteasa, Dobrun, Făgețelu, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Găvănești, Ghimpețeni, Grădinari, Iancu Jianu, Icoana, Izvoarele, Leleasca, Milcov, Morunglav, Obârșia, Oboga, Orlea, Osica de Jos, Osica De Sus, Pleșoiu, Priseaca, Sâmburești, Sârbii – Măgura, Spineni, Sprâncenata, Stoicănești, Strejești, Teslui, Tia Mare, Traian, Urzica, Vâlcele, Voineasa, Vulpeni, Vulturești.

„Această poziție de top, în ceea ce privește alocarea, va conduce la o dezvoltare semnificativă a serviciilor publice și demonstrează faptul că administrația județeană are o abordare dedicată și eficientă în atragerea resurselor financiare din fonduri europene și guvernamentale”, mai reţine sursa citată.