CJ Olt atrage fonduri europene în valoare de 50 milioane euro pentru infrastructura rutieră

Consiliul Judeţean Olt a aprobat documentația pentru reabilitarea cu fonduri europene a drumului județean DJ 679, valoarea fondurilor atrase pentru infrastructura rutieră însumând 50 de milioane de euro.


Totodată, forul județean a aprobat reabilitarea sectorului dintre Brastavățu și Vădastra al drumului județean DJ 544.

„În ceea ce privește drumul judeţean DJ 679, este al doilea drum pe care îl depunem pe Programul Operațional Regional, pe bugetul următor, adică bugetul 2021-2027. Am depus deja încă un drum pe acest program și a fost declarat eligibilitatea lui, am avut vizita pe teren. Cele două însumează 50 de milioane de euro, fonduri europene, bani pe care urmărim să-i atragem. Cel de-al doilea proiect este o bucată de drum între Brastavățu și Vădastra, care a rămas neasfaltat, pe care încercăm să o asfaltăm în perioada următoare, cerând acest lucru, locuitorii din zona respectivă, fiind un drum important pentru ei și de circulație”, a explicat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

În şedinţa de luni, CJ Olt a repartizat peste 23 de milioane de lei pentru cheltuieli privind drumurile județene și comunale în acest an, cea mai mare parte revenind chiar forului judeţean. Au fost alocate fonduri și pentru varianta ocolitoare pe Barajul Slătioara.

„Este vorba despre bani alocați pentru drumuri comunale. Pentru Slătioara am alocat bani astfel încât să reușim să reușim să finalizăm varianta ocolitoare pe baraj. An de an, Consiliul Județean a finanțat modernizarea acelui drum și în momentul de față el este practicabil. Cine vrea să evite aglomerația de pe Podul Olt, în anumite momente, poate să o ia pe baraj, și ne referim la cei care merg spre sudul județului.

Acum se va termina calea de rulare, urmând ca parapeții pe margine să vedem din ce sume viitoare îi vom realiza”, a declarat președintele Marius Oprescu.

Primăria Bălteni primește, și ea, 400.000 de lei pentru reabilitarea drumului care traversează centrul comunei și care a fost deteriorat de circulația autovehiculelor care merg spre groapa de gunoi.

„La Bălteni, vorbim de drumul care trece prin centrul localității, ieșire din drumul județean, prin fața primăriei, care este stricat din cauza mașinilor care merg la groapa de gunoi. Și atunci, bineînțeles că, dacă este un drum stricat din interes județean, s-au alocat bani pentru modernizarea acestui drum, astfel încât să ajungă din nou la condiții normale și practicabile”, a mai spus șeful CJ Olt.