Ciucă jenat de „Fănel”. Cum a reacţionat preşedintele PNL când a fost întrebat de filmele erotice ale prefectului de Olt (VIDEO)

Moment stânjenitor, vineri, pentru preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, prezent la Regionala Sud-Vest Oltenia a aleşilor locali ai liberalilor.


 Acesta s-a văzut pus în situaţia de a comenta pe marginea scandalului iscat de filmele cu tentă erotică ale prefectului de Olt, Mario De Mezzo, publicate de mai multe site-uri şi televiziuni de ştiri.

 „Eu nu ştiu despre ce este vorba...  Am să văd despre ce este vorba. Nu vreau să comentez şi să speculez”, a declarat Nicolae Ciucă. Acesta a lăsat de înţeles că va monitoriza activitatea prefectului.

Context

Prefectul de Olt, Mario De Mezzo, acuză că laptopul său a fost accesat, iar mai multe imagini, inclusiv unele de conținut intim, au ajuns în spațiul public. Aceste imagini, care au început să apară pe 5 octombrie 2023, includ și fotografii cu vicepreședintele PNL, Gigel Știrbu, susținător al lui De Mezzo și implicat în numirea acestuia în funcția de prefect.

 Fotografiile îl arată pe Știrbu într-o vacanță în Mexic, îmbrăcat lejer și fumând, iar în articole se sugerează că acestea provin de pe dispozitivul electronic al prefectului. Cu toate acestea, Mario De Mezzo a declarat într-o intervenție televizată că nu a avut niciodată acele fotografii cu colegul său de partid.

 În setul respectiv există şi imagini video cu o femeie, alături de vocea prefectului, vorbind vulgar.

Imaginile au o vechime de peste zece ani și, potrivit declaraţiei lui De Mezzo pentru Adevărul, puteau fi preluate doar de pe laptopul său, fie direct, fie prin accesare de la distanță în momentele în care acesta era conectat la Internet.

 Prefectul a mai declarat că nu știe când au fost copiate imaginile, dar a sesizat organele de anchetă pentru a descoperi circumstanțele incidentului.