Chesnoiu, mesaj la 485 de ani de atestare documentară a Caracalului: Mă mândresc că vin dintr-un loc în care eroi nemuritori ai neamului românesc au poposit sau au trăit

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu a transmis un mesaj, cu ocazia aniversării a 485 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Caracal.


 Chesnoiu are strânse legături cu vechea capitală a judeţului Romanaţi, fiind administrator public şi viceprimar al Caracalului.

 „O toamnă târzie, o zi care pentru mulți e oarecare dar în care unii, mai mult decât alții, vorbesc despre 485 de ani de atestare documentară a Caracalului.

 Pentru mine este una din zilele în care mă bucur de căldura amintirilor din copilărie, a orelor din școala generală și a poveștilor despre eroi și lupte spuse la gura sobei de către bunici.

 Așa a fost primul meu contact cu istoria locurilor în care m-am născut, cu trecutul  orașului în care am crescut.

 M-au influențat într-atât încât am ales o carieră militară la o vârstă la care mulți copii încă se bucurau de prezența familiei în fiecare dimineață.

 Am ales să merg la Liceul Militar.

 Aveam încă vie în memorie amintirea eroilor Romanațiului, a Brâncovenilor, a prea măritului Domnitor Mihai Viteazu, a legendarului Iancu Jianu, a tricolorului lăsat moștenire de pașoptiștii revoluționari pe câmpia de la Islaz…

 Mă mândream că vin dintr-un loc în care eroi nemuritori ai neamului românesc au poposit sau au trăit.

 Aceeași mândrie o simt și astăzi iar 17 noiembrie, în care sărbătorim prima atestare documentară a orașului Caracal, îmi aduce bucuria de a mă ancora din nou în locurile dragi sufletului meu. La Mulți Ani Caracal! La Mulți Ani caracaleni!”, a scris Chesnoiu pe  pagina sa de Facebook.