CFR reabilitează Gara Caracal

Gara Caracal se numără printre staţiile CFR care vor intra în proces de modernizare, valoarea totală a investițiilor fiind de 47,5 milioane de lei. 


Potrivit CFR, SRCF Craiova a lansat licitațiile pentru modernizarea stațiilor Roșiori Nord, Caracal și Filiași, investiție în valoare totală estimată de 47.526.140 de lei.

Sursa de finanţare este prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 – 2027.

Licitațiile publice vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a celor trei stații de cale ferată, termenul pentru deschiderea ofertelor fiind 14 mai 2024.

Durata pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru toate cele trei obiective, va fi de nouă luni, iar execuția lucrărilor va dura 20 de luni pentru stația Roșiori Nord, 11 luni pentru Stația Caracal și 26 de luni pentru stația Filiași.

Pentru Filiași, modernizarea presupune o construcție nouă de călători în stația Filiași, săli de așteptare, spații comeriale, grupuri sanitare pe categorii de gen și pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv spațiu pentru Mama și Copilul, montare de panouri fotovoltaice.

Pentru stația Caracal, modernizarea înseamnă: panouri fonoabsorbante, reamenajarea zonelor adiacente și a platformelor stațiilor, modernizarea peroanelor și a copertinelor, prelungirea/supraînalțarea peroanelor și amenajeare rampe de acces, modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulație, sistem modern de informare a publicului călător, sistem de supraveghere video și amenajare zone de parcare auto/biciclete.