Centru de recuperare şi tratament, înfiinţat de Primăria Caracal într-un imobil din Parcul „Constantin Poroineanu”

Primăria Caracal înfiinţează un Centru de recuperare şi tratament într-un imobil din Parcul „Constantin Poroineanu”, care va funcționa ca unitate externă a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.


Primarul Ion Doldurea şi deputatul Adrian Chesnoiu l-au primit la Caracal pe Adrian Miulescu, președinte al Insitutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimaterică. 

„Am convenit astăzi asupra unui proiect la care țin foarte mult: crearea unui centru de tratament, sub egida Institutului, în comunitatea noastră.

Vorbesc, ori de câte ori am ocazia, despre minunatul nostru parc ”Constantin Poroineanu”, inima comunității noastre, al treilea parc natural ca mărime din Europa, întins pe 27 de hectare. Cel puțin în ultimii 4 ani am derulat multe proiecte în parc, schimbând din temelii estetica și funcționalitatea acestuia. Peste 2000 de persoane se relaxează în fiecare zi de weekend în parc.

Mi-am propus să nu ne oprim aici! 

Astăzi, împreună cu dl. primar Doldurea și dl. Președinte Miulescu, am vizitat parcul, oprindu-ne la clădirea din parc (fosta popicărie) pe care dorim să o transformăm, cât de curând, în Centru de Tratament pentru seniorii noștri, și nu numai”, a transmis Adrian Chesnoiu.

Deputatul a adăugat că Primăria va renova clădirea și o va pune la dispoziția Institutului care o va dota și transforma în centru de tratament. 

„Acesta va funcționa ca unitate externă a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.

Noul centru de tratament va avea un flux  de  minim 100 de persoane pe zi și aproximativ 30 de locuri de cazare, fiind inclus pe lista Centrelor de Recuperare la nivel național.

Cu acest proiect, parcul nostru va cunoaște o puternică reconfigurare, din punct de vedere al utilității sale.

Astfel, pe lângă componenta de recreere – plimbări, activități sportive, culturale, parcul va avea și componenta de sănătate-cea de recuperare, foarte importantă pentru membrii comunității noastre și pentru cei care locuiesc în apropierea municipiului Caracal”, a conchis deputatul.