Centru de expertiză pentru Boala Parkinson, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful Secţiei Neurologie, din cadrul SJU Slatina, medicul Renică Diaconescu, a anunţat punerea bazelor unui centru de expertiză pentru Parkinson, la Slatina.

Odată cu înfiinţarea acestui centru, viaţa bolnavilor va fi mult uşurată, pentru că nu vor mai avea nevoie să meargă în alte centre medicale pentru prescrierea tratamentelor de ultimă generaţie.

„Zilele acestea se pun bazele creării unui centru de expertiză pentru Boala Parkinson, la Slatina. Asta înseamnă că vom trece la noi metode de tratament, care au intrat de curând în ţară. Este o necesitate pentru pacienţii din judeţul Olt, pentru că nu vor mai merge la zeci de kilometri distanţă pentru a-şi implementa noul tratament şi nu vor mai avea nevoie de alte centre, care înseamnă foarte mult timp, drumuri şi oboseală şi, nu în ultimul rând, o aşteptare foarte lungă. Noile tratamente sunt o necesitate pentru că nu putem ţine bolnavul cu Parkinson pe aceleaşi tratament, care la un moment dat se epuizează şi au nevoie de altceva, iar pentru noi, neurologii, înseamnă un pas înainte profesional”, a declarat neurologul slătinean Renică Diaconescu.

Potrivit acestuia, numărul pacienţilor care suferă de Parkinson, în judeţul Olt, este unul destul de ridicat şi constant. Odată cu înfiinţarea centrului, pacienţii vor fi evaluaţi.

„Este nevoie de o caloborare, este o echipă care va conlucra, din care vor face parte un neurolog, gastroenterolog, chirurg, eventual şi un radiolog”, a adăugat şeful Neurologiei slătinene.

Nu este prima dată când, la Slatina, Neurologia este deschizătoare de drumuri. În 2019, mediul Renică Diaconescu a reuşit deschiderea Unităţii de Tromboliză, la SJU Slatina, prin care oltenii care suferă un AVC au şansa la o viaţă normală.