Centru comunitar, înfiinţat în comuna Stoeneşti, cu finanţare europeană. A fost semnat contractul

Servicii medicale, sociale și educaționale, toate grupate într-un centru comunitar destinat comunităților vulnerabile, în scopul combaterii sărăciei și promovării incluziunii sociale. Acestea vor funcționa în localitatea olteană Stoenești, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

 

Banii necesari pentru realizarea proiectelor au fost atrași de autoritățile  prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, din dorința de a veni în sprijinul celor care au cea mai mare nevoie de ajutor cu soluții concrete, care vizează îmbunătățirea accesibilității și calității serviciilor medicale, furnizate integrat cu cele educaționale și de asistență socială.

Contractul de finanțare a fost semnat, marţi, de către Alexandru Stănescu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, şi Alexandru Damian, primarul comunei Stoenești.

„Foarte multe persoane sunt victime ale unor forme diverse de excluziune socială sau sunt expuse unui risc ridicat de excluziune, cauza principală fiind sărăcia. Din acest motiv, centrele comunitare care vor fi realizate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, erau o necesitate și suntem convinși, atât eu, cât și domnii primari, că acestea vor contribui decisiv la incluziunea socială a celor vulnerabili”, a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Întrucât în comuna olteană Stoenești nu există o clădire în care să poată funcționa centrul comunitar, autoritățile locale au decis ca acesta să fie amenajat într-un ansamblu format din opt containere dotate cu sistem de încălzire și instalații sanitare, amplasate pe o platformă. Containerele vor fi amenajate și dotate corespunzător, cu mobilier, echipamente și aparatură medical, astfel încât activitatea să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Proiectul implementat de Primăria comunei Stoenești are o valoare totală de aproximativ 507 mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 485 de mii de lei

Poroiectul este implementat în cadrul Axei prioritare 8, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea B – Centre comunitare integrate.