Ce posturi se caută la noua fabrică din Balş şi unde pot fi trimise CV-urile

Primarul din Balş, Cătălin Rotea, a venit cu noi precizări, luni, după interesul foarte mare generat de anunţul deschiderii unei noi fabrici în oraşul de pe Olteţ a germanilor de la Hengst Filtration.

 Potrivit edilului, Hengst aşteaptă CV-uri pentru posturile de: operatori; tehnicieni; instalatori; ingineri; personal administrativ.

În funcție de natura postului, sunt necesare studii medii sau studii superioare.

Cătălin Rotea mai precizează că, având în vedere numărul extrem de mare de accesări simultane a e-mail-ului firmei HENGST FILTRATION, operatorul economic pune la dispoziția persoanelor interesate pentru depunerea CV-ului de angajare, o adresă de e-mail alternativă: jobs.bals@hengst.de.

Hegst Filtration, lider mondial în domeniul fitrelor, deschide o fabrică în oraşul Balş. 500 de noi locuri de muncă fiind create în urma acestei investiţii.

Investiţia firmei germane a fost anunţată, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută de primarul Cătălin Rotea. Compania înfiinţată în Vestfalia, în anii ’50, a cumpărat fabrica IAC, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto, în 2019.

„Vreau să anunţ cu mândrie, cu bucurie, ca de ieri o multinaţională a cumpărat fosta fabrică IAC şi a ales să vină în Balş. Este vorba despre o firmă înfiinţată în 1958, care este în primele trei din lume în domeniul producerii filtrelor, că vorbim de auto, de aer condiţionat, medicale, tot ce înseamnă partea de filtrare. Hengst Filtration şi-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balş”, a declarat Cătălin Rotea.

Compania face angajări începând cu luna decembrie 2023, iar din aprilie 2024 vrea să înceapă producţia.