Când ar putea începe construirea noii creşe din Slatina

Procedurile birocratice sunt aproape de a fi finalizate pentru construirea creşei de 110 locuri, în zona bulevardului Constantin Brâncoveanu din Slatina.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a declarat că după finalizarea acestei investiţii vor fi acoperite toate cererile părinţilor care vor să-şi lase copiii la creşă.

„Suntem în perioada de clarificări, în ceea ce priveşte creşa cu 110 locuri ce va fi construită pe bulevardul Constantin Brâncoveanu. Această creşă va acoperi toate solicitările celor care vor să-şi dea copiii la creşele din Slatina. CNI finanţează această creşă prin PNRR, investiţia fiind deja acceptată la finanţare. Primăria a trimis toate documentele necesare pentru a se derula această investiţie”, a declarat Vîlceleanu.

Programul pentru creşe de la nivelul Ministerului Dezvoltării este finanţat din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

La nivel naţional au fost previzionate 230 de milioane de lei pentru construirea de creșe noi. În judeţul Olt, mai beneficiază de program municipiul Caracal şi oraşul Balş.