Bărbat din Valea Mare, condamnat la închisoare, după ce şi-a ucis un consătean lovindu-l cu o bâtă în cap

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe un consătean, lovind-ul cu bâta în cap.


Potrivit încheierii Tribunalului Olt, totul s-a petrecut în seara zilei de 13 august 2023, în jurul orei 19.45.

Urmare a unui incident anterior dintre unchiul său şi victimă, criminalul s-a dus la locuinţa celei din urmă, unde i-a aplicat o lovitură cu o bâtă de lemn de circa un metru lungime şi 3-4 centimetri grosime, în zona capului.

Ca urmare a acestei lovituri puternice, victima a căzut de pe scaun, rămânând cu capul sprijinit de peretele bucătăriei. În acecl moment, inculpatul i-a aplicat o altă lovitură cu aceeaşi bâtă, vizând capul, însă victima a ridicat din instinct mâna dreaptă deasupra capului, fiind lovită peste mână, după care a rămas inconştientă pe sol.

„Leziunile de violență de la nivel cranio-cerebral fiind cele tanatogeneratoare, între aceste leziuni și deces existând legătură de cauzalitate directă necondiționată, conform fişelor de constatări preliminare întocmite de SJML Olt şi IML, leziuni care au condus la decesul acestuia la 21.08.2023”, reţine instanţa.

Pus la plata de daune morale şi materiale

Magistraţii Tribunalului Olt au decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de nouă ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. El este deja deţinut la Penitenciarul Craiova, însă hotărârea nu este definitivă.

Totodată, instanţa a decis ca inculpatul să plătească 20.000 euro cu titlu de daune morale şi a 2.800 lei cu titlu de daune materiale către această parte civilă, concubina defunctului. El mai trebuie să achite şi suma de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, dar şi suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.