Azur, Andra, Lora şi Elena Gheorghe, pe scena Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Programul concertelor

Municipalitatea a stabilit capetele de afiş pentru Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, care se desfăşoară la Slatina la sfârşitul lunii.


În prima zi a festivalului, vineri 29 septembrie, între orele 18.00 şi 20.00 ansamblurile folclorice ale etniilor - lipoveni, turci, bulgari, greci, ruşi, nemţi, sârbi, romi - vor susţine un program artistic la scenă de circa cinci minute fiecare.

Apoi, începând cu ora 20.00, artiştii Ansamblului profesionist "Doina Oltului" vor susţine un spectacol.

Sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 20.00, pe scenă va urca Lora şi Folk Band, iar de la 22.00, va avea loc un recital susţinut de Elena Gheorghe şi bandul său.

Duminică, pe scena din Parcul Tineretului urcă Trupa Azur şi Nelu Vlad, de la 20.00 la 21.00, festivalul încheindu-se cu un recital susţinut de Andra.

Actorul Eugen Cristea, personalitatea festivalului

Actorul Eugen Cristea este personalitatea ediţiei din acest an a Festivalului Naţional – Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”.

Eugen Cristea este un actor român de teatru și film. A urmat studii teatrale, absolvind I.A.T.C. din București în anul 1976. În perioada 1976-1980 a jucat la Teatrul Național din Timișoara. Din 1980, joacă pe scena Teatrului Național din București.

Pe Eugen Cristea îl știe toată lumea din celebra emisiune pentru copii „Feriţi-vă de măgăruş”, din piese de teatru, din producţiile de la Acasă TV şi din emisiunile Marinei Almăşan. Recent, îndrăgitul actor a împlinit 71 de ani.

„Vama Oltenească” revine la Podul Olt

Din motive tehnice, festivalul de la Slatina a fost amânat cu o săptămână, perioada de desfășurare devenind astfel 29 septembrie-1 octombrie 2023.

Vama oltenească revine în acest an, fiind organizată în zona Podului Olt de la intrarea în Slatina.

Şi în acest an, se vor desfăşura concursuri de creaţie literară, epigrame pe teme date şi caricatură. Nici acum nu va lipsi Târgul Meşterilor Populari.

Festivalul umoristic se va desfășura în Parcul Tineretului, unde vor fi amenajate standuri cu vânzare de produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele şi vase ceramice.

Cele patru zile ale Festivalului vor fi pline de umor, organizatorii Consiliul Județean şi Primăria Slatina străduindu-se să ofere participanților o serie de evenimente: spectacole de muzică populară, de dansuri tradiționale, de umor, concursuri ad-hoc, lansări de carte, expoziții de caricatură și fotografie umoristică, meșteri populari, o paradă a portului popular, film, concursuri de epigrame, bancuri și altele de-ale umorului.

Prezentator al festivalului va fi actorul Nae Alexandru de la Teatrul de Comedie din Bucureşti.