APIA Olt a demarat procedurile pentru efectuarea plăţilor avansului la subvenţia pe suprafaţă

Aproximativ 4.000 de fermieri din judeţul Olt au intrat în procedura de plată pentru acordarea avansului din subvenţia pe suprafaţă. APIA anunţă că până pe data de 30 noiembrie toţi fermierii vor primi avansul aferent cererilor de plată depuse în anul 2023.

 

APIA a demarat procedurile pentru efectuarea, până pe data de 30 noiembrie, plăţii avansului aferent cererilor de plată depuse în anul 2023. La nivelul judeţului Olt, aproximativ 4.000 de fermieri au intrat în procedura de plată.

 Cuantumurile stabilite pentru anul de cerere 2023 se regăsesc în Ordinul  pentru aprobarea în anul 2023 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe decuplate finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, supus dezbaterii publice pe site-ul MADR.

 Reamintim că, statele membre pot acorda plăți pentru intervenții/măsuri, cu încadrarea în procentul de maximum 70% în ceea ce priveşte cuantumul intervențiilor din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din cuantumul măsurilor din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

 Plăţile pentru intervențiile finanțate din FEGA se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro”, transmite APIA printr-un comunicat de presă.