Angajaţii Prefecturii Olt, ţinuţi în frig. Subprefectul reclamă că a răcit la plămâni: „Tu nu ești în stare să ai grijă de o instituție cu o mână de oameni și vrei să ai grijă de un oraș cu 60.000...”

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece prefectul nu este în stare să repare centrala termică a instituţiei.


Ana Maria Ciauşu spune că angajaţii Prefecturii sunt nevoiţi să „dârdâie de frig” în instituţie deoarce centrala este defectă, iar prefectul nu a reuşit să facă demersurile la timp pentru a o repara.

Este pentru prima oară de când clădirea de pe bulevardul A.I.Cuza a fost dată in folosință, când nu există căldură în birouri.

„Repară centrala!!! Dă drumul la căldură că am răcit la plămâni, dârdâie lumea de frig în instituție!!!! Lasă becurile la locul lor că nu te-au angajat slătinenii să ai grijă ce face primăria cu banii lor....tu nu ești în stare să ai grijă de o instituție cu o mână de oameni și vrei să ai grijă de un oraș cu 60.000...”, a scris ea pe Facebook.

Prefectul Mario De Mezzo dă vina pe „vechea guvernare”, arătând că centrala termică era defectă dinainte ca el să preia postul. Asigură însă că lucrurile se vor remedia.

„Când am preluat mandatul de prefect, centrala era stricată de mai bine de şase luni. Nu erau bani în instituţie pentru a fi reparată centrala. În cele trei luni de când am venit prefect, am făcut demersurile necesare la Ministerul de Interne, banii sunt deja în cont, pentru repararea centralei. Înlocuirea centralei reprezintă o investiţie foarte mare şi n-a fost prevăzută în buget pentru anul acesta. Banii îi avem în cont, piesele au fost comandate, însă fiind centrală veche, durează mai mult până ajung piesele”, a declarat prefectul.

De Mezzo, criticat de angajaţi

În urmă cu câteva săptămâni, şi subprefectul Cosmin Floreanu reclama că Mario De Mezzo urmăreşte doar să câştige capital politic, iar instituţia este condusă „pe persoană fizică” de noul prefect şi de consiliera sa, transferată de la PNL Sector 1.

„Într-adevăr, am un coleg nou la Instituţia Prefectului pentru că împreună cu domnul prefect asigurăm conducerea instituţiei, mai mult sau mai puţin. Nu e un şef nou, un coleg nou, pentru că facem parte din două partide care sunt la putere în acest moment şi care şi-au asigurat conducerea acestei ţări.

Dacă este să ne referim strict la activitatea administrativă, să facem o comparaţie între cei doi, vă pot spune că împreună cu domnul Homorean, din punct de vedere administrativ, conlucram foarte bine, comunicam foarte bine, încercam să găsim împreună soluţii la problemele cu care Instituţia Prefectului se confrunta zi de zi. Dacă este să discută despre ce se întâmplă de două luni, de când este noul prefect venit, vă pot spune că această comunicare şi această colaborare nu prea mai există. Conducerea Instituţiei Prefectului se face pe persoană fizică: dânsul, împreună cu consiliera dânsului, conduce pe persoană fizică această instituţie. Prin toate acţiunile pe care aceştia încearcă să le întreprindă se pare că doresc să aibă o cât mai mare vizibilitate în spaţiul public şi să-şi facă o cât mai mare publicitate, probabil în scopuri electorale pentru anul 2024, dar asta rămâne de văzut”, a declarat Cosmin Floreanu.

Totodată, subprefectul a confirmat că Mario De Mezzo şi consiliera sa au reuşit să inducă o stare de tensiune în rândul angajaţilor Prefecturii Olt.

„În momentul în care treburile curente ale Instituţiei Prefectului sunt lăsate în planul doi şi tu alergi după publicitate şi după extraordinar şi după can-can, şi angajaţii instituţiei, care sunt profesionişti, care îşi fac datoria indiferent de partidul politic sau indiferent de conducerea pe care o au, sunt puţin deranjaţi de acest lucru. Dar, asta este situaţia, mergem înainte şi încercăm să ne facem treaba cât de bine putem. Din punctul meu de vedere, încerc să fac tot ce ţine de mine pentru a duce mai departe activitatea Instituţiei Prefectului şi pentru a putea ajuta cetăţenii şi primăriile, în cazul în care sunt întâmpinate probleme”, a conchis subrefectul.