Amenzi în valoare de 330.000 de lei, dar şi peste 100 de permise reţinute în Olt

125 de permise au fost reţinute, în acest weekend, de către poliţişti, pe drumurile din Olt. Cele mai multe au fost reţinute pentru viteză. De asemenea, s-au aplicat amenzi în valoare de 330.000 de lei.

În acest weekend, polițiștii olteni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 846 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 125 de permise de conducere, dintre acestea 94 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 15 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 16 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 20 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 20 de infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică”, transmite IPJ Olt.