Alro a semnat un nou contract cu Airbus

Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.


„Acest nou acord cu Airbus este încă o recunoaștere a capacității noastre de a furniza plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială", a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro. „Într-o piață a aluminiului foarte provocatoare și volatilă, Alro a dovedit constanță în calitate și aprovizionare pentru o industrie extrem de exigentă, precum industria aerospațială. Iar această realizare a fost posibilă datorită investițiilor noastre constante în tehnologii de ultimă generație, procese de producție și angajați”, a adăugat Gheorghe Dobra.

 ALRO a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, furnizarea de produse laminate plate începând cu 2017.

Producția de plăci pentru industria aerospațială face parte din strategia Alro de diversificare a producției de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și a fost posibilă datorită investițiilor constante în tehnologii sofisticate. În ultimii 20 de ani, Alro a investit 885 milioane USD în îmbunătățirea performanței tehnologice, diversificarea portofoliului de produse și îmbunătățirea eficienței generale.

Mai mult decât atât, Alro deține certificarea de performanță NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de Consiliul Director al NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE AS 7003, în urma testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina pentru tratament termic, măsurarea conductivității, testarea tracțiunii, durității și metalografiei.